Jeg elsker virkelig en god salat. Specielt når man lykkes med at ramme den perfekte kombination af sprødt og cremet, koldt og lunt, sødt og syrligt. Så tilfredsstillende og nærende.
I salaten her er der både en cremet, mættende bønnehummus, lun ovnbagt butternut squash og halloumi, og frisk og bitter radicchio til at give det søde græskar godt med kontrast i form af bitterhed og sprødhed. Salte oliven bidrager også til den rette balance.
En efterårssalat med græskar og andet godt
30-45 min / 4 portioner
Ingredienser
I OVNEN
- 3/4 butternut squash
- 1 pakke halloumi (200-250 g)
- 4 fed hvidløg
- 2-3 spsk olie
- 1 tsk salt
- Peber
SYLTET SQUASH
- 1/4 butternut squash
- 1 dl sukker
- 1 dl vand
- 2 dl eddike (æblecider eller lign.)
- 1 tsk salt
LIMA HUMMUS
- 1 dåse drænede limabønner
- 0,5-0,75 tsk salt
- 1 spsk græskar-syltelage
- 1 spsk kalamata lage
- 1 spsk olivenolie
DRESSING
- De 4 bagte hvidløgsfed fra ovnen
- 1 tsk salt
- 0,5 dl olivenolie
- 2-3 spsk eddike
- 1 tsk dijonsennep
- Sort peber
DESUDEN
- 1 hoved radicchio salat
- En god håndfuld tomater (kan udelades, jeg havde bare ved hånden)
- 1 håndfuld kalamataoliven
- Et lille bundt koriander (eller valgfri grøn krydderurt)
Sådan gør du
Sæt ovnen på 225 grader varmluft.
Flæk butternut squashen på langs, fjern indmaden og skær 3/4 i 1-1,5 cm skiver. Gem den sidste fjerdedel til senere. Behold skallen på.
Pil hvidløgsfeddene og læg hele på bagepladen.
Del halloumi osten i 4 kvarte på langs og placer på bagepladen.
Giv det hele et godt drys olivenolie, salt og peber.
Bland godt og bag i 20 minutter i alt, med en vending af bagepladen efter 10 min.
SYLTET SQUASH
Kom sukker, vand, eddike og salt op i en gryde og kog op.
Fjern skrællen fra den sidste del butternut squash og skær i tynde skiver på et mandolinjern eller med en kartoffelskræller. Når lagen koger, kommes squashen i. Sluk for varmen og lad stå.
LIMA HUMMUS
Blend drænede bønner, salt, lage fra de syltede græskar, lage fra kalamataoliven og olivenolie til en cremet hummus. Smag til.
DRESSING
Mos de bagte hvidløgsfed fint på et skærebræt med 1 tsk salt og kom op i et glas med låg. Tilsæt olivenolie, eddike, dijonsennep og peber. Ryst godt, smag til med salt og sæt til side.
SERVERING
Anret på et stort fad med lima hummus i bunden, efterfulgt af den bagte squash og halloumi. Fordel raddichio blade, evt. tomater i både, oliven og grofthakket koriander jævnt.
Afslut med den syltede squash og dressing.
Kan man bruge hokkaido i stedet for butternur squash?
Sagtens. 🙂