Vi er i den bedste sæson rent råvaremæssigt i min bog. Saftig kål, søde majs og de mest fantastiske sensommertomater. I dag skal det handle om sidstnævnte.
Det her er nok den nemmeste måde at lave tomatsovs på (udover at købe en færdig en af slagsen). Det er i al sin enkelhed friske tomater, basilikum og hvidløg, som blendes sammen. DONE. Og så siger det selvfølgelig sig selv, at det er helt essentielt, at det er søde, solmodne FANTASTISKE tomater, du bruger her.
En (næsten for) nem tomatsovs
15 min / 4-6 portioner
Ingredienser
- 400-600 g pasta
- 300 g friske søde tomater
- 15-20 g frisk basilikum (eller oregano)
- 1 hvidløgsfed
- 0,75 tsk salt
- 2 spsk smør (eller olivenolie)
- Friskkværnet peber
Topping (valgfrit)
- Feta eller parmesan
Sådan gør du
Sæt pastavand over. Kog pasta.
Imens blendes tomater, basilikum, hvidløg og salt fint i en food processor (eller med en stavblender).
Dræn pastaen, når den er al dente og bland med tomatsovsen samt smør.
Bland godt sammen, til pastaen har suget noget af sovsen til sig.
Afslut med flere basilikumblade, friskkværnet sort peber og servér evt. med smuldret fetaost på toppen.
Virkelig god opskrift.
Virkelig lækker og nem at gå til. Jeg brugte nogle ret faste hjemmedyrkede cherry tomater, og lad os bare være ærlige, det ser latterligt ud i en foodprocessor når de høvler rundt i glasset uden at tage speciel skade af det. De skulle lige skæres i kvarte før der skete noget med sovsen. Den fik også en halv håndfuld hakkede nødder som gav noget fylde. En af de opskrifter som er så enkel at man virkeligt kan smage det hvis man bruger en af de dyrere pastaer.
Haha! Det med tomaterne fik mig til at grine. God idé med lidt nødder. Kh Camilla