Det er vildt at være nået hertil. Min tredje kogebog udkommer i skrivende stund om lidt over en måned. Min mest personlige bog til dato. Det tog mig lang tid at finde ud af, hvilket tema bogen skulle have. De to første var nemmere. Men så fik jeg et barn oven i, at jeg sendte Billig mad på dyre tallerkener til tryk, og det ændrede hele tilværelsen.
Antallet af dage, jeg har følt mig udhvilet de sidste to år +, kan tælles på én hånd. Opskriftsudviklingen er rykket fra køkkenet derhjemme til det lille køkken på kontoret. Tiden er der bare ikke på samme måde. Og kreativiteten er også en anden.
Så selvfølgelig skulle bogen handle om at lave doven mad. Mad, som ikke kræver de vilde indkøbsture, er hurtig at lave eller som passer sig selv, mens man kan lave andet. Og så gav titlen sig selv: Den dovne vegetar – en hyldest til hvile, genveje i køkkenet & gode måltider.
Den kan forudbestilles nu, lige her. Med i købet får du traditionen tro et A5 print med en illustration fra bogen med helt gratis, når du forudbestiller.
Dovenskaben
I arbejdet med bogen begyndte jeg at reflektere over mit eget forhold til dovenskaben. Hvordan frygten for den har fyldt utroligt meget i mit liv. Det er blevet til en række tekster spredt gennem bogen, som jeg håber, I kan spejle jer i. Eller som måske kan rykke til noget. Sætte nye tanker i gang.
Jeg er ikke den samme person, jeg var, da jeg gik i gang med at skrive på denne her bog. I arbejdet med den er jeg blevet klogere på mig selv, og klogere på, hvad det er for et liv, jeg gerne vil leve. Glæder mig til at høre om teksterne rykker på noget i jer.
Maden i Den dovne vegetar
Selvfølgelig er det opskrifterne, der fylder langt mest i bogen. Det ér en kogebog trods alt . Bogen er delt op i syv kapitler: Hverdagens helte, pastasnask, plademad, frysermad, suppedaseri, salater til flere dage og fika! 53 opskrifter på doven aftensmad og 8 opskrifter på idiotsikre kager! For hvad ville det dovne liv være uden noget sødt?!
Jer, der kender mine to første bøger, vil ikke få noget kæmpe chok, når I bladrer i denne. Det er en forlængelse af den stil, som definerer de første to. Nem, velsmagende, farverig mad fra alle verdenshjørner. Comfort food med masser af grøntsager, for det er det, jeg elsker at spise. Mit mål med alle tre bøger har været at lave de kogebøger, som jeg selv ville købe og bruge. Propfyldt med kvalitetsopskrifter, som er til at gå til.
I denne bog er der så et ekstra fokus på genvejene i køkkenet. På at få lavet mad til fryseren, så der er til de helt dovne dage, og frem for alt på opskrifter, der ikke kræver den store indsats, så du orker at kaste dig over det i hverdagen. Enten retter der tager under 30 minutter at lave, eller som passer sig selv det meste af tiden, så du kan smække benene op imens eller bare stå og glo lidt ud i luften (drømmen).
Jeg har som sædvanligt fotograferet alle opskrifter, og så har Sofie Winding taget de smukkeste analoge fotos på Falster, som jeg synes, passer dovenskabstemaet på den fineste måde.
Siden jeg lagde bogen op på min webshop tidligere på ugen, har I helt ærligt blæst mig bagover med jeres forudbestillinger. Det er sådan en lettelse efter mange måneders virkelig hårdt arbejde med denne her bog, at I gerne vil købe den. Så TAK. Uden jer kunne jeg ikke leve af det her. Og hvis du vil nå at have en bog og få et print med, skal du nok ikke vente for længe.
Følg Vegetarisk Hverdag på Instagram eller Facebook for opdateringer om nye opskrifter.