Hvad er en ragout egentlig? Hvis man googler definitionen står der bare “a highly seasoned dish of small pieces of meat stewed with vegetables.” Her har jeg af gode grunde udeladt kødet og ladet grøntsagerne være stjernerne! Det blev en slags lun kartoffelsalat med sæsongens grønt og det smager himmelsk. Du kan servere enten som tilbehør eller hovedret, afhængig af, hvor sulten du er. Og den er også god dagen efter.
Der har været stille her længe, for jeg har været fuldstændig opslugt af arbejdet med min nye bog. Den udkommer til efteråret, og jeg fortæller meget mere om den i sensommeren, og glæder mig til at have plads i min hjerne til dette domæne igen.
Med udgivelsen af denne her opskrift, går jeg på sommerferie og er nok først tilbage til august. Trænger til en reel pause.
Nye kartofler med grøn sommerragout
30 min / 4 portioner
Ingredienser
Kartofler
- 750 g nye kartofler
- 2 tsk salt
Grøntsager
- Halv bundt forårsløg
- 1 lille squash
- 1 pose sukkerærter
- 1 bundt asparges
- 1 håndfuld friske ærter
Sovs
- 2 fed hvidløg
- 0,5 dl olivenolie
- 2 tsk salt
- 1 citron, skal og saft
- 1 god håndfuld basilikum
Til servering
- 30 g lagret ost
Sådan gør du
Sæt kartoflerne over i vand med salt og kog op. Sæt en timer på 8 minutter, når vandet koger.
Sluk for varmen og lad dem stå i det varme kogevand.
Imens kartoflerne simrer, snittes alle grøntsagerne i stykker à nogenlunde samme størrelse på 1 cm. Det behøver ikke være præcist.
Hak hvidløgene groft. Find en stegepande frem og lun hvidløg i olivenolien på mellem varme. Når de begynder at få en smule farve tilføjes grøntsagerne og 1 tsk salt.
Steg grøntsagerne i ca. 5 minutter, til de er gennemvarme. Vi vil lokke sødmen frem, men stadigvæk have lidt bid.
Riv skallen af citronen over grøntsagerne og pres halvdelen af saften ud over. Hvis du har nogle friske urter derhjemme, kan de sagtens komme i som finishing touch. Her brugte jeg basilikum.
Check til kartoflerne. Er de møre blandes de sammen med ragouten. Smag til med salt, peber og evt. mere citronsaft.
Afslut med en dejlig mængde revet ost.
Blev meget inspireret
Dejligt!