Det her er sådan en rigtig spisekammersuppe. Jeg cravede nudelsuppe og gochujang og fandt alle ingredienserne til suppen her i kontorkøkkenet. Lavede den to dage i træk, den var så god!
Jeg elsker jo de koreanske smage og gochujang er en kæmpe favorit! En fermenteret chili paste, som bare smager af mere. Den er ret stærk, så prøv dig frem med mængderne, men du får så meget smag for pengene her.
Det her er desuden min yndlingsmåde at tilberede tofu på for tiden. Smuldret som en fars og stegt hårdt og længe.
Nudelsuppe med gochujang
15-30 min / 2 portioner
Ingredienser
Tofu
- 200 g fast tofu
- Neutral olie
- 2 forårsløg
- 1 fed hvidløg, fintrevet
- 1 tsk ingefær, fintrevet
- 1,5 spsk soja
- 1 spsk lys sirup eller lignende
- 0,5 spsk sesamolie, ristet
Fond
- 1 L vand
- 2 spsk konc. grøntsagsfond
- 1 tsk revet ingefær
- 1-2 fed hvidløg, fintrevet
- 3-4 tsk gochujang paste
- 2 tsk lys sirup
- 2 tsk riseddike
- 2 tsk soja
- 2 tsk sesamolie
Desuden
- 1 squash
- 2 portioner ægnudler
- Sesamfrø til servering
Sådan gør du
Kram så meget vand ud af tofuen, som du kan. Smuldr den til en farslignende konsistens.
Steg ved høj varme på en pande i neutral olie, til den bliver gylden og begynder at se lidt tør ud.
Skær imens forårsløg i fine skiver (gem noget fra de grønne toppe til servering) og riv hvidløg og ingefær fint. Tilsæt til panden og steg med et par minutter.
Tilsæt soja, sirup og sesamolie og steg videre til tofuen er sprød uden på og stadig lidt blød inden i. Sæt til side.
Kom imens alle ingredienser til fonden i en gryde og kog op. Lad simre i fem minutters tid og smag så til.
Flæk squashen på langs og skær i halvmåneskiver. Steg ved høj varme i olie med et drys salt til den har fået godt med farve. Sæt til side.
Kog nudlerne direkte i fonden.
Server med tofu, squash, sesam og forårsløg på toppen.
Jeg skal prøve denne opskrift i næste uge. Kan man erstatte riseddike med noget andet?
Du kan fint bruge andre typer lys eddike. F.eks. æblecidereddike. 🙂
Jeg fik nu alligevel indkøbt riseddike, så har vi den til anden gang.
Lækker ret, så tak for det – den kommer på madplanen igen 🙂