fbpx
  • Shape
Vegetarisk Hverdag

Camilla Skov

  • Opskrifter
  • Inspiration
  • Livet & hverdagen
  • Om
  • Webshop
  • Group 3
  • Group 4 Søg
15-30 min, Pasta  /  05/01/2023

Pasta med palmekål & citronricotta

Pasta-palmekal-ricotta

En sød følger sendte mig en mail den anden dag og spurgte hvor søren denne her opskrift på pasta med palmekål var blevet af. Det viste sig, at være en af dem, jeg har lagt op på instagram, men som aldrig har fundet sin vej til bloggen.

Det er faktisk en af grundene til, at jeg er begyndt kun at have mine opskrifter her på mit domæne. Det sikrer, at der ikke er noget der forsvinder, fordi jeg får det lagt op ét sted, men glemmer at lægge det op her. Så i må altså meget gerne skrive til mig, hvis I opdager, at der er noget, der mangler.

Det her er en af de mest geniale hverdagsopskrifter, for den er så nem at bikse sammen. Den kommer også på print i min næste bog. Jeg har altid 50 % nye opskrifter og 50 % favoritter fra bloggen med i bøgerne, så ved jeg, at I hvert fald halvdelen af opskrifterne i bogen er tried, tested & approved, og det giver ro i maven.

Palmekål kan nogle gange være lidt svært at få fingrene i. Det findes ofte i de større supermarkeder i vintermånederne, men hvis du ikke kan få fat på det, så brug bare grønkål i stedet.

Pasta med palmekål & citronricotta

15-20 min / 2 portioner

Ingredienser

  • En håndfuld mandler (kan udelades)
  • 200 g pasta
  • 3 gode spsk ricotta (sådan cirka 2/3 af en standard bøtte)
  • 1 citron
  • 1 fed hvidløg
  • ca. 10 mindre stilke palmekål
  • Salt & peber

Sådan gør du

Kog vand til pasta. Rist mandlerne på en pande ved lav til middel varme, til de er gyldenbrune.

Sæt pastaen over.

Skyl palmekålen. Lad tommel og pegefinger løbe langs stilken, så du får skilt stilk og blade. Hak det fineste af stilken helt fint og skær bladene i strimler. Steg ved middelhøj varme i olivenolie med lidt salt, til kålen falder sammen.

Kom ricottaen op i en skål og bland med fintrevet skal fra citronen og fintrevet hvidløg. Smag til med salt, peber og godt med citron-saft. Den skal være til den godt syrlige og let salte side.

Når pastaen er al dente gemmes lidt pastavand og resten sies fra. Bland pastaen med ricottaen, halvdelen af palmekålen og pastavand, til det hele får en cremet konsistens. Smag til og server med resten af palmekålen og hakkede mandler på toppen!

61 ⬅︎ Tryk på hjertet, hvis du kan lide indlæggetLoading...

Skriv en kommentar

Følg Vegetarisk Hverdag på Instagram eller Facebook for opdateringer om nye opskrifter.
Hvis du kan lide denne, så prøv også:

Spaghetti med squash & valnødder 

 

Pasta med grønkål, ærter & urter

 

Indlægsnavigation

Farver til huset og noget om økologisk maling
Et køkken og bad i nye klæder

2 comments

  • Lise
    29/07/2023

    Tak for virkelig god opskrift – er blevet palmekålsfan

    Reply
    • Vegetarisk Hverdag
      03/08/2023

      Velkommen i palmekålsfanklubben!

      Reply

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Skriv dig op til mit nyhedsbrev

* obligatorisk

Vegetarisk Hverdag

Vegetarisk Hverdag er en vegetarisk blog startet i efteråret 2018 af Camilla Skov. Her finder du hverdagsvenlige vegetariske opskrifter og inspiration til vegetarisk aftensmad med fokus på madglæde og velsmag.

Alt indhold på sitet © Camilla Skov
CVR: 38627457

Om & Kontakt

  • Om
  • Kontakt
  • Samarbejder
  • Pressefotos
  • Foredrag
  • Copyright
  • Cookies & Persondata

Følg med her

  • Instagram
  • Facebook
  • Nyhedsbrev

Shop

  • Webshop
  • Handelsbetingelser
  • Kundeservice
  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com
Hjemmesiden bruger cookies for at gøre din oplevelse bedre. Hvis det ikke er ok for dig, kan du vælge cookies fra. Cookie settingsTillad
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Altid aktiveret
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
GEM & ACCEPTÈR