Denne opskrift er udviklet og skrevet sammen med Margrethe Vesterdahl, som er i skolepraktik hos mig denne uge.♡
Dette er en nem og ikke mindst smagfuld pastaret. Den er fyldt med lækre rødbeder, og lidt knas på toppen. Et godt valg til hurtig lækker aftensmad. Du kan vælge at koge nogle rå rødbeder, eller hvis du har rester fra nogle rodfrugter i køleskabet, ville det også passe fint.
Pastaretten er fyldt med friske smage. Den syrlige citron bringer smag frem, i både rødbede, og feta. Der er i denne ret mange dejlige teksturer. De sprøde valnøddebrødkrummer fungere super godt til de cremede rødbeder.
Rødbedepasta med feta & valnødde-brødkrummer
30-45 min / 4 portioner
Ingredienser
Sovs
- 6-700 g rødbeder
- 2 spsk olivenolie
- 1-1,5 spsk oregano, finthakket
- 1 fed hvidløg
- Skal fra en citron
- Saften fra 0,5-1 citron
- 200 g feta
- Salt
- Peber
Valnøddebrødkrummer
- En håndfuld valnødder
- 1,5 dl pankorasp*
- 1,5 spsk olivenolie
- Et drys salt
- Peber
Desuden
- 400.g pasta
- Oregano til pynt
Sådan gør du
Skyl rødbederne, skær enderne af og skær dem ud i grove stykker. Jeg lader skrællen sidde på. Kog op i vand og godt med salt og lad dem simre i ca. 10-20 min, til de er møre.
Kog imens pastavand op.
Hak valnødderne fint og bland med pankorasp. Steg ved middel varme under omrøring i olivenolie med et drys salt og godt med peber, til raspen er flot gyldenbrun. Hæld over i en skål (evt. beklædt med køkkenrulle). Smag til med mere salt og peber efter behov.
Sæt pastaen over.
Skyl de kogte rødbeder i koldt vand, så de er til at håndtere. Pil skrællen af. Blend til en fin mos sammen med 1 spsk finthakket frisk oregano, fintrevet hvidløg og fintrevet skal af 1 citron.
Smuldr fetaen semifint og tilsæt halvdelen til rødbedemosen. Tilsæt saften fra en halv citron. Smag til med salt og peber. Der skal være en god balance mellem sødt, salt og syrligt.
Gem et par dl pastavand, før du hælder resten af vandet fra pastaen.
Bland pastaen med rødbedeblandingen og tilsæt nogle skvæt pastavand, så du får en cremet, let våd konsistens (pastaen skal nok suge noget af vandet til sig). Smag igen til med citronsaft, salt og peber.
Server med valnøddebrødkrummerne og resten af den smuldrede feta som topping. Du kan også pynte med lidt ekstra oregano.
Følg Vegetarisk Hverdag på Instagram eller Facebook for opdateringer om nye opskrifter.
Tak. Så lækker. Dejlig kombination af sødme fra rødbederne, den sure citron og den stærke hvidløg, den knasende nøderasp og på toppen den lidt salte, kølige feta. Himmelsk.
Kan rødbedesaucen fryses til næste måltid?
Hvor dejligt! Jeg tror sagtens du kan fryse rødbedesaucen, ja. 🙂