Jeg elsker en god æggesalat. Ikke et ondt ord om den med karry, men æggesalat med estragon er min nye favorit.
Du kan både spise æggesalaten i en sandwich og tage den med på tur, og den er også super på rugbrød. Den holder sig i omkring 5 dage i køleskabet.
Ingredienser
30 min / 4 portioner
Æggesalat
- 5 store æg
- 0,5 dl mayo
- 0,5 tsk dijon
- 2 spsk hakket skalotteløg (cirka et halvt)
- 2 tsk hakket frisk estragon
- Salt & peber
Server med
- Hvidt brød eller rugbrød
- Citronagurk: Skoleagurk (lille agurk), citron, purløg
- Purløg eller ekstra estragon på toppen
Sådan gør du
Kog æggene, til de er lige under hårdkogt. Jeg foretrækker dem næsten lidt smilende. Kogte mine kolde fra køleskabet i 8 min.
Pil æggene (nemmest hvis det ikke er helt friske æg) og hak i mindre stykker, som du foretrækker det. Bland med mayo, dijon, løg, estragon og smag til med salt og peber.
Citronagurk: Lav strimler af en skoleagurk med en kartoffelskræller. Læg i en si med et drys salt, mens du koger æggene. Skyl og tør i køkkenrulle. Vend med godt med citronsaft, lidt citronskal og masser af purløg. Anret i bølger oven på æggesalaten.
Server på brød efter smag med agurk og purløg/estragon på toppen.
Følg Vegetarisk Hverdag på Instagram, Facebook eller Bloglovin’ for opdateringer om nye opskrifter.
Det er simpelthen den bedste æggesalat, jeg nogensinde har smagt! Karry, go home! Tusind tak!
(ps brugte bare alm. løg, og det fungerede upåklageligt)
Juhuu!