Opskriften her var egentlig tiltænkt den nye bog, men den clashede lidt med nogle andre Tex-Mex opskrifter, der også skulle have plads. Og der er grænser for HVOR meget Tex-Mex, man kan have i én bog. Men det gør ikke det store, for så kan den jo bare komme ud her i stedet!
Jeg har altid elsket Tex-Mex, det har jo vitterligt alt. Friskhed OG snaskethed på én gang. Det kan virkelig noget! Og så er det drøn-nemt på denne måde, hvor alt lissom bare samles på en bageplade.
Ingredienser
30 min / 4-6 portioner
På bagepladen #1
- 3-4 løg
- 1 kg kartofler
- 1 spsk paprika
- 3-4 spsk olie
- Salt og peber
På bagepladen #2
- 125 g ekstra modnet cheddar
- 240 g kogte sorte bønner
- ca. 250 g frosne majs, optøede
- 1 tsk hvidløgspulver og/eller løgpulver
- 0,5 tsk kanel
- 1 tsk tørret oregano
- 1 tsk spidskommen
- Salt og peber
Salsa
- 1 rød peberfrugt
- 1 håndfuld syltede jalapeños (efter smag)
- 1 lille rødløg eller syltede løg, hvis du har
- 1 håndfuld frisk koriander
- Salt og peber
Tilbehør
- Ekstra frisk koriander
- 2 dl creme fraiche
- 1 lime
Sådan gør du
Sæt ovnen på 225 grader varmluft.
Skyl kartoflerne og skær urenheder fra. Du behøver ikke skrælle dem, hvis skrællen ser fin ud. Skær i både og fordel på en bageplade.
Pil løgene og skær i grove både (4-8 både pr løg afhængigt af størrelsen). Fordel på bagepladen og fordel paprika, olie, godt med salt og peber på løg og kartofler. Sæt i ovnen i totalt 20-25 minutter, rør godt rundt efter ca. 15 minutter.
Riv cheddaren groft og bland med bønner, majs og krydderier. Smag til med salt og peber.
Fjern den grønne stilk og kernerne fra peberfrugten og skær i små tern. Hak syltede jalapeños fint, hak rødløget så fint som du kan. Skyl korianderen og hak helt fint. Bland alt i en skål og smag til med salt, peber og lidt limesaft.
Når kartoflerne er gyldenbrune tages bagepladen ud af ovnen, og cheddar, bønner og majs fordeles oven på kartoflerne. Sæt i ovnen igen i 5 minutter til osten er smeltet.
Servér med salsa på toppen, lidt ekstra koriander til pynt, creme fraiche og limebåde.
Følg Vegetarisk Hverdag på Instagram, Facebook eller Bloglovin’ for opdateringer om nye opskrifter.
Tusind tak for skøn opskrift! Smagte skønt og reddede min mås, da ungerne lige fik 8 venner med til spisning med kort varsel. Havde de fleste ingredienser, men måtte ændre lidt på forholdene ml grønsagerne, supplere kartoflerne med en rest kogte, og serverede med Guaccamole, chillien for sig og lidt brød til. Alle 10 unger var begejstret, så den skal vi bestemt prøve igen. Måske endda med de rigtige forhold ml. ingredienserne 😉
Hvor er det bare dejligt at høre! <3
Så der var en mystisk tex mex grønsagsblanding til salg i det lokale supermarked som gav mig inspiration til en tex mex middag – og lige pludselig dukkede din side op. For pokker hvor smager det godt – for 100 kr. hos den lokale grønsagspusher er der jo mad til flere dage selv om folk flydte vommen – den ret er nu på den faste menu
Hvor er det dejligt! Velkommen til!
Afhængig af de her fries – virkelig noget af det mest tilfredsstillende. Tak!
Selv tak! De er med i min nye bog “Den dovne vegetar” som udkommer 2. oktober. 🙂 Starter forsalg om en uge eller to. Kh Camilla
Det smager helt fantastisk – vi købte dog færdig salsa.
Dejligt at høre! Og færdig salsa er da så lækkert også.
Et festfyrværkeri af farver og smage. Supergodt koncept. Jeg modificerede lidt og brugte beluga, søde kartofler og citron. Det er ikke sidste gang, den står på menuen.
Hvor dejligt at høre! Og super, at du ændrer efter behov. Det er lige præcis dét, jeg håber, man bliver klædt på til at gøre ved hjælp af mine opskrifter. 🙂
Det her var virkelig lækkert & comfy, fyldt med forskellige smage & konsistenser. Tilsatte tomater til salsa og en ekstra dåse bønner plus lidt mere ost, så et evigtsultent hankøn & unger også blev mætte. Et stort hit, som jeg kommer til at lave igen – tak for opskriften!
Dejligt at høre! Og godt at du bare tilsætter lidt ekstra, så du ved, det mætter hjemme hos jer. 🙂