Den anden dag stod jeg og stirrede tomt ind i køleskabet og havde ingen anelse om, hvad jeg skulle lave til frokost. Men så fandt jeg en rest halloumi! Og et enkelt pitabrød i fryseren. Og så havde vi da også lidt grønkål, nogle nektariner og nogle oliven. Og simsalabim pludselig havde jeg et magisk pitabrød med halloumi foran mig.
Kombinationen af smage var virkelig spot on med den salte halloumi og oliven og så den søde nektarin. Sæsonen er NU, så det er bare om at nyde.
I dag holder jeg fri det meste af dagen, jeg har følt mig uforklarligt stresset, siden vi kom hjem fra Bornholm i tirsdags, og så ved jeg at det eneste der hjælper er at træde et skridt væk fra arbejdet. Jeg skal hjem til en veninde og male i stedet for at skulle til kontoret, og jeg glæder mig.
Jeg har forresten også nogle sjove nyheder at dele med jer, så glæd jer til et “drømme og planer” blogindlæg på lørdag!
Ingredienser
15-30 min / 2 portioner
- ca. 4 store grønkålsblade
- 1 fed hvidløg
- 1 stor nektarin
- En håndfuld kalamata oliven
- 2-3 spsk lys tahin
- Citronsaft
- Salt & peber
- Vand
- Ca. 100-150 g halloumi
- 2 stenbagte pitabrød (Premieur fra Netto eller de frosne fra Coop)
Sådan gør du
Skyl grønkålen godt, skær bladene fra stænglerne og hak dem groft. Hak evt. det øverste af stænglerne fint. Hak hvidløget fint. Sæt til side.
Del nektarinen i to halve og fjern stenen. Skær i tynde skiver. Fjern stenene fra dine oliven og skær i halve.
Bland en dressing af tahin, godt med citronsaft, salt og peber. Tilsæt vand til den har en god konsistens.
Steg grønkålen ved høj varme i lidt olie med et drys salt til den får farve og er faldet sammen. Skub til siden, tilsæt lidt mere olie og steg hvidløget gyldent. Bland.
Varm pitabrødene i ovnen eller i brødristeren.
Skær halloumien i ca. 1×1 cm stave og steg gylden på alle siderne. Kom alt i et pitabrød og spis!
Følg Vegetarisk Hverdag på Instagram, Facebook eller Bloglovin’ for opdateringer om nye opskrifter.