Noget, jeg stort set altid kan spise, er græsk salat. Der er bare ikke noget, der oser mere af sommer og gode minder, selv midt om vinteren. Og det er frisk og lækkert! Her i en lidt mere mættende version med kartofler og kikærter.
Jeg serverer med en fetadip, så det hele bliver mere sovset! Har du ikke lyst til at lave dip, serverer du bare med smuldret feta på toppen og en olie-eddikedressing.
Græsk salat med kartofler & sprøde kikærter
30 min / 4 portioner
Ingredienser
På bagepladen
- 1-1,25 kg små kartofler
- 240 g (1 dåse) kikærter
- 2 spsk olivenolie
- 2 tsk Herbes de Provence, tørret
- Salt
Desuden
- 0,5 rødløg
- 250-300 g tomater
- 1 agurk
- Et lille bundt bredbladet persille
- 0,5 glas kalamataoliven
- 1 citron
- Fetadip
Sådan gør du
Tænd ovnen på 225 grader varmluft.
Rens kartoflerne og skær dem i halve eller små både. Behold endelig skrællen på. Fordel på en bageplade beklædt med bagepapir. Skyl kikærterne godt, tør dem let og fordel over kartoflerne. Fordel olie, Herbes de Provence og salt jævnt (brug gerne hænderne) og læg så vidt muligt kartoflerne i ét lag.
Sæt i ovnen i 15 minutter. Vend derefter og giv ca. 10 minutter til.
Forbered imens fetadippen ved at blende alle ingredienserne til en cremet dip.
Skær rødløget i helt tynde skiver, gerne på et mandolinjern, og læg i en skål med koldt vand. Dette gør løget mindre stærkt og ekstra sprødt.
Skyl tomater og agurk og skær i grove stykker.
Skyl persillen og slyng i salatslynge, eller tør i et rent viskestykke. Hak groft.
Når kartoflerne er gyldenbrune og kikærterne er sprøde, tages bagepladen ud, og toppingen fordeles ovenpå.
Server med fetadip og lidt frisk citronsaft.
Wauv hvor lyder den opskrift lækker!! Den skal jeg lave iaften til min datter som er vegetar. Jeg leder tit efter gode og enkle vegetar opskrifter som også smager af noget. Så denne her glæder jeg mig til at lave for hende!!
Håber den var et hit! 🙂 Kh Camilla
Er salaten et fuldtidsmåltid ?
Ja, for mig er det et helt måltid. 🙂
Den her salat er simpelthen en kæmpe favorit herhjemme! Vi spiser den med fetadippen og hjemmelavede fladbrød. 🙂 Det eneste problem er at holde op med at spise igen …
Hvor er det godt at høre! Særligt fordi jeg selv er så glad for opskriften, at jeg har taget den med i min nye bog. 🙂 Vh Camilla