Jeg skal være helt ærlig og sige, at det brunede løgsmør til denne salat med nye kartofler ligner noget, der er løgn. Måske specielt fordi jeg brugte en gammel porre og to triste forårsløg fra køleskabet, hvor der ikke var så meget grønt tilbage på. Men hvad gør det, når det smager, som det smager?! Himmelsk! Brunet smør, stegte løg, nye kartofler, what can go wrong (udover udseendet altså)?! Bruger du lidt purløg eller nogle forårsløg med mere grønt på, tror jeg også, det vil se pænere ud, hvis det er vigtigt for dig.
Jeg synes i hvert fald, du skal sørge for at stege nogle grønne sommergrøntsager, så de vejer lidt op for det brune udtryk. André og jeg er endelig blevet medlemmer i Fællesgro, så vi får et ugentligt benspænd. Sommer-savoykålet og bladbederne, jeg brugte her, var i den ugentlige høstpose for et par uger siden. I dag får vi efter sigende artiskokker, det glæder jeg mig til. Og så har jeg bestilt burrata ud over vores ugentlige høst, for de har fået webshop, hvor man kan bestille ekstra goodies. Jeg tror, osten skal bruges til en pasta med friske tomater senere på ugen.
Ingredienser
30 min / 4 portioner
- 900 g kartofler
- 2 forårsløg*
- 1 porre*
- 100 g smør
- 0,5 tsk løgpulver
- En håndfuld bladbede**
- 4 blade sommer-savoykål**
- 1 pakke halloumi
- Et par citronbåde
- Chili flakes, stærke
*eller tilsvarende andre løg du har! Alm. gule løg, purløg eller lignende kan sagtens bruges.
**eller tilsvarende andre grønne grøntsager
Sådan gør du
Rens kartoflerne og kog op med rigeligt vand og salt. Lad simre i 5-7 minutter afhængigt af størrelse. Sluk for varmen og lad tilberede videre i det varme vand. Check med en lille kniv om de er færdige hvert 5. minut. Hæld vandet fra.
Rens imens forårsløg og porre og steg med et drys salt i olie på en pande ved høj varme. Steg til de bliver lidt brændte i kanterne.
Brun imens smørret ved at smelte det i en gryde og lade det simre, til det bliver gyldenbrunt og dufter himmelsk og nøddet.
Blend med de stegte løg og løgpulver (eller hak løg fint og bland). Smag til med salt og peber.
Steg grøntsagerne med et drys salt til de falder sammen, bland med kartofler og løgsmør.
Skær halloumien i 1 cm skiver og steg gylden.
Servér hele herligheden med et par citronbåde, evt. fintrevet citronskal og chili flakes.
Følg Vegetarisk Hverdag på Instagram, Facebook eller Bloglovin’ for opdateringer om nye opskrifter.
Yes – sommermad med nye kartofler! Ser vildt godt ud – tak for opskrift!
Og kan jo kombineres med en lille frikadelle til nr. 2 i arvefølgen, der ikke gider “det der vegetar-pis” 🙂
Hehe, ja der er plads til alle! 🙂