Jeg tænkte, jeg ville starte en ny serie af indlæg, hvor jeg fortæller lidt om, hvad der skal ske den kommende måned. Både hvad der ligger i kalenderen, og hvad jeg drømmer om. Jeg tænker, det er på tide at få lidt mere indhold ind her på bloggen, så vi kan lære hinanden lidt bedre at kende. Hvad synes I om det?
De sidste par måneder har for mig været ret vilde med udgivelsen af Vegetarisk i aften?, og hele situationen omkring Covid har været udfordrende for de fleste. For mig var en konsekvens, at jeg blev sendt hjem fra mit deltidsjob, som havde været mit trygge fundament siden efteråret. Det var ikke helt planlagt at blive kastet ud i livet som fuldtidsselvstændig, og mens det stod på, troede jeg, at det var det værste der kunne ske, men i bagklogskabens lys viste det sig at være det bedste. På grund af boglanceringen og andre freelanceopgaver ville jeg simpelthen ikke have haft tid til også at have et deltidsarbejde. Tak til skæbnen?
Jeg har jo været fuldtidsselvstændig tidligere, og kunne egentlig godt lide at være min egen chef, jeg kunne bare ikke lide at lave konsulentarbejde i designbranchen. Så nu er jeg selvstændig med egen business og kan drømme store drømme om, hvad jeg vil med Vegetarisk Hverdag i fremtiden. Udover blog, instagram og forhåbentlig flere kogebøger.
Juni bliver så spændende, jeg skal nemlig flytte ind i et kontor på Frederiksberg! Det eneste problem med at være selvstændig på fuldtid har været at være hjemme.h e l e.tiden. GAH. Bliver skør af det, og privatliv og arbejde blender sammen på en måde, der ikke er god for mig. Så lige så snart jeg vidste, at jeg skulle være selvstændig på fuldtid, så begyndte jeg faktisk også at kigge efter et kontor. Og jeg tror, at jeg har fundet det helt perfekte sted.
Jeg glæder mig så meget til at begynde at indrette, her er mit moodboard:
1. / 2. / 3. / 4. / 5. / 6. / 7. / 8.
Jeg har købt en 2,6 meter bred og 50 cm dyb IVAR reol fra IKEA med skabe nederst og hylder øverst, så jeg får plads til både webshoplager, rekvisitter og kontorting. Den skal males rosa uden på og pangblå inden i – inspireret af både Stilleben og min gamle kollega Puk, der har gjort noget lignende i hendes indbyggede reol på Poppelgade (billede 8.).
Til skabene har jeg købt fine knopper fra Byggfabriken, som skal sættes på skabslågerne (3. og 4.). Byggfabriken er nok min yndlingsbutik i hele verden, jeg ville ønske de åbnede i Danmark. Elsker deres dedikation og kvalitet. Næste gang I er i Sverige, så opsøg endelig en af deres butikker, det er som at gå ind i en tidslomme med boligdetaljer til huse fra alle tidsaldre.
På kontoret vil jeg have masser af planter i Bergs Potter – både et bregnetræ og en stor geranium, og noget klatrende, der kan vokse omkring reolen. Der skal være plads til smukke ting, der gør mig glad. Jeg er typen der ikke har noget imod kreativt rod, så the more stuff the merrier.
Det bedste af det hele er, at jeg får mere lagerplads, og dermed kan begynde at tænke på at udvide min webshop. Jeg har så mange idéer og drømme for den. I første omgang en ny serie prints – både den meget populære citron i en mindre udgave og en serie med illustrationer fra bogen. Jeg håber, jeg har dem klar i løbet af juni. Forhåbentlig får jeg også snart flere bøger på lager på webshoppen, hvor der har været udsolgt i noget tid.
Jeg går også rundt med en idé om at udvikle en serie tidsløse, farverige køkkentekstiler (skrev testikler først, haha argh! freudian slip), men jeg har ingen erfaring i den kategori, så det kommer nok til at tage lidt tid. Hvis der sidder en derude med gode råd, så send mig endelig en mail.
I starten af juni har jeg deadline på næste serie opskrifter til familiemagasinet Yolly Magazine, som jeg er så glad for samarbejdet med, jeg synes, de er så dygtige, og vores æstetik passer perfekt sammen. Midt i juni har jeg en større deadline for en anden freelance-kunde, jeg laver opskriftsudvikling for. Og så skal jeg forberede mit modul på kurset klimavenlig køkkenkunst på Suhrs højskole, hvor jeg skal undervise i starten af juli. Plus at jeg har en liste med opskrifter, jeg gerne vil nå at udvikle til blog og instagram. Har rigeligt at se til med andre ord, men skal forsøge at hvile en masse og nyde sommeren også.
På en mere personlig note, så glæder jeg mig til den sidste uge i juni, hvor jeg skal i sommerhus med nogle venner for at fejre en venindes fødselsdag. Bliver så skønt at komme lidt ud af byen og få noget frisk luft og måske årets første havdyp? Det drømmer jeg i hvert fald om. Og selvfølgelig masser af god vin og mad!
Hvad er dine juniplaner?
Følg Vegetarisk Hverdag på Instagram, Facebook eller Bloglovin’ for opdateringer om nye opskrifter.
Hej! Jeg så forleden dag at du var begyndt at male på insta og jeg glemte at gemme hvor du havde købt maling henne. Jeg skal også male reol og leder efter et godt sted. Kunne du tippe om farve og butik?
Hej Maria,
Selvfølgelig! Jeg køber maling i Beckmanns på Amager, super gode priser og service. De sælger Beckers maling, som er fantastisk at male med. Dejligt også at man kan hente lidt større (5×5 cm cirka) papirfarveprøver i butikken, som man kan tage med hjem og se i det rigtige lys. Jotun har også meget smuk maling, som vi har brugt i nogle af rummene i vores lejlighed, men det er lidt dyrere (fås i bauhaus).
Jeg synes, det er smukkest med matte malinger, så til den reol, jeg har malet nu har jeg brugt Beckers mest matte træmaling i glans 10. Brugte en rosa med farvekode S 2020-Y60R og en blå med farvekode S 4050-R90B. 🙂
Sikke nogle dejlige planer. Tak for tippet med Bygffabrikken! Dem har jeg aldrig hørt om før.
Jeg skulle have været assistent på Suhrs-kurset og havde glææædet mig (også til at møde dig, fangirl much :’D) men har måttet melde fra. Håber det bliver skønt! Det er det bedste sted i verden. Og muligvis det varmeste sted i verden om sommeren, be warned..
Haha, nu har jeg følelsen af at jeg går glip af noget, tænk hvis vi havde været det bedste power-team?!
Ha ha! Ej æv, det havde været så godt. Jeg håber I får den dejligste uge. Jeg var assistent sidste år (og elev sidste forår) og det var SÅ godt. Hvis du kan snige dig til at spise med, når holdet
laver mad med Peter, så gør det. Han er helt forrygende. Det minder mig faktisk en del om din stil – rigtige grøntsagsretter, ikke noget med snydekød og den slags, og ikke bleg for at bruge godt med smør