fbpx
  • Shape
Vegetarisk Hverdag
  • Opskrifter
  • Inspiration
  • Blog
  • Om
  • Webshop
  • Group 3
  • Group 4 Søg
Mere end 1 time, Smæk på krydderierne, Vegansk  /  11/04/2020

Bulgogi Aubergine

Bulgogi-aubergine

Jeg arbejder på at blive bedre i det koreanske køkken, for det har så fantastiske smage. Umami deluxe! Bulgogi er nok mest kendt som marineret, grillet oksekød, men her har jeg lavet rettet i en vegetarisk udgave med aubergine. Retten tager ret lang tid at lave, fordi auberginen først skal saltes og derefter ligge i marinade. Det er dog ikke meget aktiv arbejdstid der kræves, så lad dig ikke skræmme. Ellers kan du også lave den samme ret med tofu, og hoppe saltningsstadiet over, så har du mad på under en time.

Jeg stegte også lidt broccoli til og serverede med kimchi (skal nok få en opskrift på det op en eller anden gang, det tager lang tid at udvikle sylteopskrifter. Ind til da så følg Maangchi’s opskrift). Det er helt essentielt med kimchi her. Hvis du ikke vil lave det selv (det tager trods alt lidt tid), så kan man efterhånden købe det i de store, velassorterede supermarkeder, og som altid i de asiatiske supermarkeder. Den kinesiske købmand har f.eks. webshop, hvis du ikke bor i nærheden.

 

Ingredienser

60+ min / 4 portioner

  • 2 små auberginer
  • 2 tsk salt
  • 

1 lille løg
  • 2-3 fed hvidløg
  • 2 cm ingefær (1-2 tsk revet)
  • 3 spsk soja
  • 2 spsk lys sirup eller lignende
  • 1 spsk sesamolie, ristet
  • 2 tsk gochugaru chili flakes (milde, koreanske chili flakes) – brug 0,5-1 tsk stærke chili flakes

Desuden:

  • 1 portion perfekte jasminris
  • Forårsløg
  • Sesamfrø (her sorte)
  • Kimchi
  • Evt. stegt broccoli eller lignende.

Sådan gør du

Skær auberginerne over i to halve og siden 
i 1 cm smalle både (på det tykkeste sted). Læg i en si og fordel 2 tsk salt på auberginerne. Lad stå i 30 minutter.

Bland imens en marinade af finthakket løg, revet hvidløg, revet ingefær, soja, sirup, sesamolie og chili flakes.
Skyl auberginerne og klem så meget vand ud af dem du kan. Læg dem i en stor skål og fordel marinaden på dem. Lad stå i 30 minutter. Her ville jeg forberede mine perfekte jasminris og sætte dem over.

Steg auberginen i olie i en pande ved middel til høj varme. Steg i omgange i ét lag, vend når auberginen er gylden på den ene side og steg gylden på den anden side. Når al auberginen er gylden, skrues der ned for varmen og evt. resterende marinade tilsættes. Lad simre til marinaden er kogt ind og glaserer auberginen. Tilsæt evt. vand efter behov. Hvor længe man tilbereder auberginen er en smagssag. Jeg kan godt lide, at den har en smule bid, det kan André absolut ikke lide, han vil gerne have den tilberedt hele vejen igennem.

50 ⬅︎ Tryk på hjertet, hvis du kan lide indlæggetLoading...

Skriv en kommentar

Følg Vegetarisk Hverdag på Instagram, Facebook eller Bloglovin’ for opdateringer om nye opskrifter.

Hvis du kan lide denne, så prøv også:

Stegte nudler med gochujang og spejlæg

 

Burger med friteret tofu & gochujangmayo

 

Indlægsnavigation

Perfekt kogte ris – Metode & kogetid for basmati- & jasminris
Ricottakage m. rabarber, citron 
& birkes

3 comments

  • Jane
    13/02/2021

    Så utroligt lækkert. Jeg har lyst til at lave den igen i morgen :))

    Reply
  • marianne
    21/04/2020

    Super lækker – hele familien var begejstret :o)

    Reply
    • Vegetarisk Hverdag
      22/04/2020

      Ih, hvor dejligt! Tak for din feedback. 🙂

      Reply

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Skriv dig op til mit nyhedsbrev

* obligatorisk

Vegetarisk Hverdag

Vegetarisk Hverdag er en vegetarisk blog startet i efteråret 2018 af Camilla Skov. Her finder du hverdagsvenlige vegetariske opskrifter og inspiration til vegetarisk aftensmad med fokus på madglæde og velsmag.

Alt indhold på sitet © Camilla Skov
CVR: 38627457

Om & Kontakt

  • Om
  • Kontakt
  • Samarbejder
  • Foredrag
  • Copyright
  • Cookies & Persondata

Følg med her

  • Instagram
  • Facebook
  • Nyhedsbrev

Shop

  • Webshop
  • Handelsbetingelser
  • Kundeservice
  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com
Hjemmesiden bruger cookies for at gøre din oplevelse bedre. Hvis det ikke er ok for dig, kan du vælge cookies fra. Cookie settingsTillad
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Altid aktiveret
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
GEM & ACCEPTÈR