Jeg arbejder på at blive bedre i det koreanske køkken, for det har så fantastiske smage. Umami deluxe! Bulgogi er nok mest kendt som marineret, grillet oksekød, men her har jeg lavet rettet i en vegetarisk udgave med aubergine. Retten tager ret lang tid at lave, fordi auberginen først skal saltes og derefter ligge i marinade. Det er dog ikke meget aktiv arbejdstid der kræves, så lad dig ikke skræmme. Ellers kan du også lave den samme ret med tofu, og hoppe saltningsstadiet over, så har du mad på under en time.
Jeg stegte også lidt broccoli til og serverede med kimchi (skal nok få en opskrift på det op en eller anden gang, det tager lang tid at udvikle sylteopskrifter. Ind til da så følg Maangchi’s opskrift). Det er helt essentielt med kimchi her. Hvis du ikke vil lave det selv (det tager trods alt lidt tid), så kan man efterhånden købe det i de store, velassorterede supermarkeder, og som altid i de asiatiske supermarkeder. Den kinesiske købmand har f.eks. webshop, hvis du ikke bor i nærheden.
Ingredienser
60+ min / 4 portioner
- 2 små auberginer
- 2 tsk salt
- 1 lille løg
- 2-3 fed hvidløg
- 2 cm ingefær (1-2 tsk revet)
- 3 spsk soja
- 2 spsk lys sirup eller lignende
- 1 spsk sesamolie, ristet
- 2 tsk gochugaru chili flakes (milde, koreanske chili flakes) – brug 0,5-1 tsk stærke chili flakes
Desuden:
- 1 portion perfekte jasminris
- Forårsløg
- Sesamfrø (her sorte)
- Kimchi
- Evt. stegt broccoli eller lignende.
Sådan gør du
Skær auberginerne over i to halve og siden i 1 cm smalle både (på det tykkeste sted). Læg i en si og fordel 2 tsk salt på auberginerne. Lad stå i 30 minutter.
Bland imens en marinade af finthakket løg, revet hvidløg, revet ingefær, soja, sirup, sesamolie og chili flakes.
Skyl auberginerne og klem så meget vand ud af dem du kan. Læg dem i en stor skål og fordel marinaden på dem. Lad stå i 30 minutter. Her ville jeg forberede mine perfekte jasminris og sætte dem over.
Steg auberginen i olie i en pande ved middel til høj varme. Steg i omgange i ét lag, vend når auberginen er gylden på den ene side og steg gylden på den anden side. Når al auberginen er gylden, skrues der ned for varmen og evt. resterende marinade tilsættes. Lad simre til marinaden er kogt ind og glaserer auberginen. Tilsæt evt. vand efter behov. Hvor længe man tilbereder auberginen er en smagssag. Jeg kan godt lide, at den har en smule bid, det kan André absolut ikke lide, han vil gerne have den tilberedt hele vejen igennem.
Følg Vegetarisk Hverdag på Instagram, Facebook eller Bloglovin’ for opdateringer om nye opskrifter.
Så utroligt lækkert. Jeg har lyst til at lave den igen i morgen :))
Super lækker – hele familien var begejstret :o)
Ih, hvor dejligt! Tak for din feedback. 🙂