I søndags afholdte jeg mit julemarked. Jeg var så nervøs i dagene op til: ville der komme nok mennesker? Ville jeg og de andre få solgt noget? Kunne vi pynte lokalet, så det så ordentligt ud? Heldigvis løste alt sig på fineste vis, og det blev hyggeligere, end jeg havde turdet drømme om. Jeg skal fortælle lidt mere om det en anden dag, når jeg har fået redigeret billederne. Tak til jer der kom! Det betyder så meget.
Tilbage til dagen opskrift: Jeg elsker jo tøm køleskabet mad, og denne her salat blev til med netop den metode. Lidt kartofler, rødbeder, en halvtrist porre og en halv pakke feta blev til en virkelig lækker lun salat. Fremgangsmåden er således: tag alle dine grøntsagsrester fra køleskabet, læg på en bageplade og straf dem i ovnen. Tilsæt lidt ost og noget friskt (gerne friske krydderurter og eventuelt noget fermenteret eller syltet) og server med rigeligt dressing. Voila!
Jeg lavede desuden ekstra rødbeder og supplerede med nogle belugalinser til min madpakke dagen efter, og det anbefaler jeg på det varmeste.
Ingredienser
30 min – 2 portioner
- 300 g kartofler
- 300 g rødbeder
- 1 porre
- Olivenolie
- 0,5 pakke feta
- Et lille bundt persille
- En håndfuld valnødder
Valgfrit: Kog 1 dl belugalinser i fond og drys over salaten med persillen til sidst.
Tahindressing:
- 2 spsk tahin
- Saften fra en halv citron
- 0,5 fed hvidløg
- Salt & peber
Sådan gør du
Sæt ovnen på 225 grader varmluft. Skyl kartofler og rødbeder og skær i mindre stykker. Behold skrællen på. Skyl porren for jord og skær i større stykker. Fordel på en bageplade og giv et godt drys salt og et godt skvæt olie. Fordel over grøntsagerne med hænderne. Sæt i ovnen i cirka 20 min.
Skyl imens persillen og hak groft. Bryd valnødderne i mindre stykker og rist på en pande. Skær fetaen i små kuber.
Lav tahindressingen ved at piske tahin med citronsaft og revet hvidløg. Tilsæt koldt vand lidt efter lidt til cremet konsistens. Smag til med salt og peber.
Når kartoflerne og rødbederne er gyldne drys-ses fetaen over. Bag i ca. 5 min eller til fetaen er gylden. Server med persille og dressing.
Følg Vegetarisk Hverdag på Instagram, Facebook eller Bloglovin’ for opdateringer om nye opskrifter.
Ville man kunne bruge gulerødder i stedet for rødbede? Jeg har nogle der godt kunne bruges… og i så fald, ville du så også bare skære dem i stykker eller hvordan ? 🙂
Ja, det kan du sagtens. Du bruger dem bare på præcis samme måde. 🙂