Jeg elsker, når tøm-køleskabet-mad bliver til noget så lækkert som denne salat med syltede rødløg og ærtedressing. Det troede jeg helt ærligt ikke, da jeg kiggede ind i køleskabet og så nogle optøede ærter, vi havde glemt, en trist creme fraiche rest og noget salat, der nærmede sig sidste udløbsdato. Men tadaaa! Så blev det alligevel til et festmåltid.
Vi serverede med ovnbagt, paneret blomkål også, det var ikke dumt. Der er lidt andre serveringsforslag i opskriften. Og husk: det er ikke så rigidt, at du ikke kan skifte creme fraiche ud med yoghurt eller hvad du lige har. Føl dig fri til at eksperimentere.
Ingredienser
15 min / 2 portioner
- 1 lille pose blandet grøn salat
- Et halvt bundt radiser
- Syltede rødløg
- En halv pakke fetaost
Ærtedressing:
- 80 g frosne ærter (optøede)
- 50 g creme fraiche (3 spsk)
- 0,5 fed hvidløg
- Skal og saft fra en citron
- Salt (ca. 2 tsk)
- Peber
- Evt vand
Sådan gør du
Skyl salaten og radiserne. Fordel salaten i et fad eller skål. Skær radiserne i kvarte og fordel ovenpå sammen med syltede rødløg.
Kom alle ingredienserne til ærtedressingen i en blender eller en beholder som passer godt med din stavblender. Start med 1 tsk salt og saften fra en halv citron.
Blend sammen og smag til med mere citronsaft, salt og godt med peber. Den skal være godt syrlig og salt. Tilsæt vand hvis det behøves for en god konsistens.
Fordel dressingen oven på salaten med smuldret fetaost.
Serveringsforslag: Server med ovnbagt blomkål, pandestegte, krydrede kikærter eller stegt halloumi i pita- eller tortillabrød. Eller som tilbehør til en suppe eller gryderet.
Følg Vegetarisk Hverdag på Instagram, Facebook eller Bloglovin’ for opdateringer om nye opskrifter.