Jeg kunne spise denne her tom kha nudelsuppe hver dag for tiden. Det er nok min yndlingssuppe? I hvert fald i kokosmælkkategorien. Den smager aromatisk, rundt og syrligt sødt. Alle de gode smage på én gang! Og med lidt stærke chiliflakes på toppen kan den komme enhver efterårsforkølelse til livs.
Det eneste minus med den er, at den kræver en tur i et asiatisk supermarked, for du kan ikke lave den uden den aromatiske galangal! Den gode nyhed er, at du kan skære galangal’en i skiver og opbevare i fryseren sammen med dine frosne limeblade. De kan altså noget de to! Specielt i kombination. ♡
Jeg har tofu i for ekstra fylde, men det kan sagtens udelades og erstattes af flere grøntsager.
Ingredienser
30 min / 2 portioner
- 2 håndfulde risnudler 5mm (130 g)
- 2 cm galangal
- 1 stængel citrongræs
- 4 limeblade
- 1 dåse fuldfed kokosmælk
- 2-2,5 dl vand
- 1 spsk konc. grøntsagsfond
- 1-2 spsk fiskesauce eller fuskesauce
- 0,5-0,75 spsk rørsukker
- 0,5 tsk stærke chiliflakes
- 200 g fast tofu
- Valgfrie grøntsager, her: 1/3 squash, 0,5 rødløg, 2 blade palmekål og 4 brune champignon
- 1 lime
- 1 god håndfuld frisk koriander
Sådan gør du
Læg risnudlerne i blød i et fad med koldt vand.
Skær galangal i skiver á 2-4 mm. Fjern evt de yderste blade af citrongræsset (hvis de er tørre) og giv det en god omgang bank med bagsiden af en kniv. Knus limebladene godt med hænderne, så de går lidt i stykker.
Tilsæt til en mellemstor gryde med kokosmælken. Skyl dåsen med vandet og tilsæt sammen med grøntsagsfond, 1 spsk fiskesauce, 0,5 spsk rørsukker og chiliflakes.
Forbered dine grøntsager. Squash i halvmåner, løg og kål i strimler og svamp i skiver.
Kog suppen op og lad simre forsigtigt i 8-10 min. Imens den simrer skæres tofuen i 1-1,5 cm skiver og steges hårdt på en varm pande i olie til den er gylden. Læg på en stykke køkkenrulle og lad dryppe af.
Tilsæt grøntsagerne og tofuen til suppen, kog op og lad simre videre i 3-4 min. Smag til med limesaft (start med saften fra en halv lime) og mere f*skesauce og sukker efter smag.
Kog imens nudlerne til de er al dente. De koger lidt videre i suppen, så pas på med at overkoge dem.
Server med stærke chili flakes og masser af frisk koriander som topping.
Følg Vegetarisk Hverdag på Instagram, Facebook eller Bloglovin’ for opdateringer om nye opskrifter.
Du kan købe en Tom Kha paste hos din thai købmand som spare dig tid og en del ingredienser.. den giver den helt rigtige smag og kan varmt anbefales. Og da det er min ynglings suppe så laver jeg den tit..
Det kan man sagtens, jeg synes ikke den giver den helt friske smag som det gør at lave den som her. Men hver sin smag. 🙂
Hej Camilla
Lækker opskrift!
Nudlerne lægges i blød i starten, men nævnes ikke igen siden.
Vh,
Tejs
Ah, godt du siger det! Det må jeg lige få rettet til. 🙂