I går delte jeg min go to opskrift på grov tærtedej og i dag kommer der så et forslag til, hvad man kan have i. Jeg havde noget grønkål, der var ved at se rigtig trist ud, nogle løg der skulle bruges og en rest af en virkelig god og smagfuld svensk prästost, så fyldet gav sig selv i denne tærte med grønkål og karamelliserede løg.
Brug endelig samme princip til andet fyld: Måske har du nogle porrer og soltørrede tomater, der er ved at nå udløbsdatoen? Eller et broccolihoved og en halv pakke feta, du ikke har fået brugt? Tærter er geniale til at tømme køleskabet. Og køb endelig færdig tærtedej, hvis du ikke har tid eller overskud til at lave dejen selv!
Hemmeligheden ved en god tærte er at krydre alle enkelte elementer individuelt med salt og peber. På den måde er man sikker på, at den færdige tærte er rigtigt krydret. Ærgrer mig over at denne tærte med grønkål allerede er spist, for jeg kunne sagtens spise den til frokost i dag.
Ingredienser
45-60 min / 1 alm tærteform
- En portion tærtedej eller færdigkøbt tærtedej
- 200 g løg (ca. 5 små eller 2-3 store)
- 25 g smør
- 1-2 timiankviste eller et nip tørret timian
- 200 g grønkål (ca. 3-5 “kviste”)
- 5 æg
- 1,5 dl ymer 3,5% eller creme fraiche
- 1,5 dl fløde 38% eller mælk
- 100 g smagfuld ost (gruyere, gouda, feta, präst, västerbotten)
- Salt & peber
Sådan gør du
Lav tærtedejen (opskrift fra i går), hvis du laver den selv.
Skær løgene i tynde skiver. Steg ved lav varme i smeltet smør med timian og et godt drys salt. Læg et låg på efter et stykke tid. Rør jævnligt rundt til løgene er brunede (tager ca. 30 min).
Imens: Forbag din tærtebund ved 200 grader.
Skyl grønkålen. Skær i fine små stykker. Også stilkene (undtagen det groveste nederste stykke)! Steg i olie med et drys salt og peber til kålen er faldet sammen. Sæt til siden.
Pisk æg, syrnet mælkeprodukt, fløde og ost sammen og giv et godt drys salt og peber.
Fordel kålen i den forbagte tærtebund. Fordel løgene over. Hæld din æggeblanding øverst. Jeg fordelte desuden lidt ramsløgskapers på toppen (valgfrit), du kan overveje at pynte med lidt frisk timian. Bag i 25-35 min til den er gylden.
Følg Vegetarisk Hverdag på Instagram, Facebook eller Bloglovin’ for opdateringer om nye opskrifter.
Hvilken størrelse tærteform bruger du? Jeg har tre forskellige størrelser. Jeg vil lave din tærte med porrer og kalamatas oliven
En helt klassisk form, jeg tror den er 28-30 cm i diameter. 🙂
Serveret for vegetarskeptisk teenager – “det smager overraskende godt!… Er der noget kethcup?”. Personligt synes jeg, den er mega lækker uden 💕
Haha! Totalt fair med lidt ketchup til hjælp, når man prøver noget uden for ens comfort zone. 🙂
Skøn tærte. Vi byttede timian ud med gorgonzola – det kan anbefales at prøve 🙂
Jeg har ikke lært at kunne lide gorgonzola endnu, men det tip er der garanteret andre der kan bruge! Dejligt at I lavede den.