Halloumideller er hurtige at lave og både konsistens og smag er prima. Måske er det den bedste vegetariske frikadelle, jeg har lavet? Du kan servere dem med lige præcis det tilbehør, du har lyst til, om det er ovnbagte kartoffelbåde, en salat eller på rugbrød med remoulade i madpakken. De er også virkelig gode i en halloumiburger.
Disse vegetariske deller er noget af det tætteste du kan komme på en klassisk frikadelle, jeg har venner, som siger at det næsten er forstyrrende, hvor tæt på en frikadelle af kød, de kommer. Og så er de utroligt børnevenlige. Vegedeller med halloumi ftw!
Ingredienser
15-30 min / 7-8 deller
- 1,5 gulerod (125 g)
- 100 g halloumi
- 2 små forårsløg
- 0,5 dl rasp
- 0,5 tsk hvidløgspulver*
- 1 æg
- Peber, evt salt
Myntedressing
Til 2 personer
- 1 dl græsk yoghurt
- 0,25 fed hvidløg
- 1-2 tsk citronsaft
- 1 håndfuld mynte
Sådan gør du
Skræl og riv gulerødderne groft, og kram så meget vand ud af dem, som du kan. Riv halloumien groft.
Skær forårsløgene fint og bland alt sammen i en skål. Halloumi kan være salt, så vær forsigtig med at tilsætte salt. Lad farsen hvile i 10 min.
Gør dine hænder lidt fugtige med enten vand eller neutral olie og form farsen til deller, som steges på pande i olie eller smør ved middel varme. Du kan også lægge dem på en bageplade, pensle med olie og stege dem i ovnen ved 250 grader i 15-20 minutter.
Bland imens dressingen. Server i brød, med kartoffelbåde til eller med stegte grøntsager.
Ser lækkert ud! Kan man lave farsen klar et par timer i forvejen?
Sagtens!
Kan man mon bruge “grill os” i stedet for halloumi?
Tak for mange lækre opskrifter🙌🏽🙏🏽🥰
Kh Stine
Hej. Tak! Det kan man godt, men konsistensen bliver ikke helt så god. De har en tendens til at falde lidt fra hinanden og bliver lidt løsere i det. Kh
Camilla
Eeej, de er gode! Og endnu bedre – det synes ungerne også. Og de ER faktisk nemme at lave Spørgsmål: kan man skifte guleroden ud med rødbede for at variere? Eller har du en anden opskrift på deller med rødbede?
Du kan sagtens skifte ud med rødbede! Det er bare lidt noget svineri at rive og klemme meget farvet saft ud. 🙂 Dejligt at I kunne lide dem hjemme hos jer! Kh Camilla
Hej, hvor lang tid skal de steges på panden?
Og tak for en god opskrift
Til de er gyldne og føles faste. 🙂
Tak. De blev supergode. Nu vil jeg forsøge at lave 4 dobbelt portion men kun bruge samme mængde halloumi så saltet holdes nede.
Spændende! Håber det bliver en succes. 🙂
Har nu forsøgt med dobbelt gulerod og en stor revet kartoffel. Sværere at stege men ligeså god i ovnen. Det halverer ca saltindholdet pr “bøf” som jeg laver dem og smagen bibeholdes stadig
Tak for den lækre opskrift! Kan dellerne fryses?
Det var så lidt! Jeg har faktisk ikke prøvet at fryse dem, du må meget gerne melde tilbage, hvis du giver det et skud. 🙂
Jeg kunne kun skaffe feta, og ikke halloumi, er det så samme mængde? På forhånd tusinde tak for svar!
Hej! Hm, det er to ret forskellige oste, så de bliver ikke lige så faste med feta. Jeg ville nok udgå fra denne her opskrift i stedet: https://vegetariskhverdag.dk/2018/11/zucchini-fetadeller-med-yoghurtsennepsovs/ (du kan sagtens skifte squash ud med gulerod, du behøver ikke at salte i så fald, men bare kramme lidt vand ud)
Jeg lavede dellerne her til aften – de er virkelig lækre. Kæmpe anbefaling herfra.
Jeg er glad for du kunne lide dem! De er helt klart en af mine favoritter. 🙂 Vh Camilla