I har efterspurgt flere mættende salater, og jeg hører jer! Så her kommer en salat med ovnbagte kartofler, grønkål og ramsløgsaioli! Kartofler og aioli er livet. ♡
Der er ingen ramsløgstvang, brug endelig hvidløg, hvis det er det du har i køleskabet. Og så kan du jo bruge lige præcis de grøntsager, du godt kan lide. Jeg havde en rest fetaost i køleskabet, og det var super lækkert, men også helt valgfrit. Surkål i salaten her var genialt. Man kan sagtens købe det færdigt, hvis du ikke har lavet det selv. Eller bare erstatte med andre pickles.
Ingredienser
30-45 min / 2 portioner
- 400-500 g kartofler
- 2 små løg
- 1-2 spsk olivenolie
- 1 gulerod
- 4-6 blade grønkål
- 0,25 pakke fetaost
- Surkål eller noget andet syltet (valgfrit)
Hurtig ramsløgsaioli:
- 2 store spsk mayo
- 2 spsk finthakket ramsløg (eller 0,5 fed hvidløg)
- 1-2 tsk hakket saltet citron (eller skal fra 0,5 citron + 1 tsk saft + salt)
- 1 lille tsk dijonsennep
Sådan gør du
Sæt ovnen på 225 grader varmluft.
Skær kartoflerne i tern á 2×2 cm eller i både. Skær løgene i halve eller kvarte afhængigt af størrelsen. Læg på en bageplade og giv et godt drys olivenolie og salt.
Bag i 20-30 minutter (afhængigt af ovn).
Bland imens aiolien. Skræl guleroden og skær i tynde skiver (jeg skar den tyndt på langs med et mandolinjern)
Skyl og riv grønkålen i mindre stykker, skær stilkene i små skiver. Steg på en meget varm pande i olie med et drys salt. Læg et grydelåg over kålen, så går det hurtigere.
Når kartoflerne og løgene har fået godt med farve tages bagepladen ud og de andre ingredienser fordeles oven på.