Når man står og kigger tomt ind i køleskabet og tænker man ikke har noget derhjemme, så kan man alligevel stort set altid smække en enkel ramen sammen (vi kan også bare kalde den en nudelsuppe). Grøntsagsfond, nudler, et æg, lidt soja, eddike og sesamolie fra spisekammeret, og du har den mest tilfredsstillende, enkle ramen.
Brug stegt tofu i stedet for æg for en vegansk version!
Ingredienser
15-30 min / 2 portioner
- 2 æg (erstat med stegt tofu for vegansk)
- 4 tørrede shiitakesvampe eller andre svampe + 2 dl vand (valgfrit)
- 1 spsk olivenolie
- 2 fed hvidløg
- 2 tsk frisk revet ingefær
- 7,5 dl grøntsagsfond
- 2-3 spsk soja
- 1-2 tsk ristet sesamolie
- 0,5-1 spsk riseddike (kan erstattes med æblecidereddike)
- 2 portioner sobanudler eller nudler efter eget valg
- Snitbønner eller anden grøntsag efter eget valg
- Sesamfrø og chiliflakes
- Forårsløg
Sådan gør du
Hæld 2 dl kogende vand over de tørrede svampe og lad stå (valgfrit).
Lad æggene simre helt forsigtigt i 8 min (eller kog som du ved, de bliver perfekte hos dig).
Skær hvidløg fint og riv ingefæren. Steg ved lav varme i olie uden det tager farve et par min. Tilsæt fond, soja, sesamolie og eddike.
Skær svampene ud i fine skiver og tilsæt sammen med iblødsætningsvandet. Lad suppen simre i 10 mins tid.
Kog dine nudler efter anvisningen på pakken. Skær forårsløg i fine skiver. Damp dine grøntsager.
Anret i en skål og server med lidt sesamfrø og chiliflakes på toppen.
Følg Vegetarisk Hverdag på Instagram eller Facebook for opdateringer om nye opskrifter.
Jeg smed en klat miso i og det gjorde, at den nærmest er identisk med dem man får på Slurp (som er de bedste ramen i hele København efter min mening). Så tak! Perfekte ramen derhjemme er jo en lifesaver 🙂
Hvor skønt!!
Ej det var virkelig lækkert. Jeg fulgte (selvfølgelig) ikke helt opskriften, men at man ikke skal have alt muligt specielt i skabet, for at lave det, det synes jeg er fedt. 😊
Rigtig god og ligetil opskrift – perfekt her til efteråret 🙂 Da snitbønner ikke var i sæson, blev det til edamame-bønner, som fungerede glimrende!
Dejligt!
Hejsa
Tusind tak for mange inspirerende opskrifter!
Er der en bestemt årsag til at du bruger tørrede svampe og ikke stegte friske i denne opskrift?
Mange hilsner Mia
Hej. Tak! De tørrede svampe har mere smagsdybde end stegte friske, så de er geniale i supper, gryder og sovser. Men du kan også sagtens bruge stegte friske svampe. 🙂 Mvh Camilla
Hejsa! Hvilken grøntsagsfond bruger du, og hvor køber du den?
Jeg bruger en øko flydende grøntsagsfond fra Oscar, som er virkelig god. Man kan få den i Føtex. Netto har dem nogle gange, men har stort set kun set dem i kylling- og okseversionen. Ved ikke lige hvorfor Netto ikke kører med grøntsagsversionen.
Hvor køber du de tørrede svampe? 🙂
Jeg køber tørrede shiitake i enten Den Kinesiske Købmand eller thai supermarket på istedgade. Men du kan sagtens bruge andre tørrede svampe fra f.eks. Føtex eller Kvickly. Der finder du dem i grøntsagsafdelingen. 🙂 Vh Camilla