Vi grillede for første gang i påsken og det var MAGISK. Grillede grøntsager er noget af det bedste jeg ved. Du kan nu sagtens lave denne grillede salat med perlespelt på komfuret også. Bare godt med varme på panden så grøntsagerne får masser af farve, men beholder sin sprødhed (kommer til at prædike farve+sprødhed til jeg dør).
Jeg bruger ramsløgsolien fra i går i dressingen her, men det fungerer lige så godt med andre urteolier, hvis det ikke er ramsløgssæson. Og orker du ikke lige det med urteolier, kan den også laves med helt almindelig (måske lidt kraftig?) olivenolie.
Ingredienser
30-45 min / 4 portioner
- 3 dl perlespelt
- 1 spsk koncentreret grøntsagsfond
- 1 fennikel
- 1 squash
- 4 forårsløg
- 300-400 g halloumi
- Et bundt persille + fennikeltoppene
Dressing:
- 4 dl A38/tykmælk/kærnemælk eller andet tyndere mælkeprodukt
- En kvart saltet citron (eller skal og saft fra en halv citron)
- 0,5-1 spsk citronsaft
- Salt (min. 1 tsk)
- Ramsløgsolie/anden urteolie eller olivenolie.
Sådan gør du
Kog perlespelten efter anvisningerne. Tilsæt evt en spsk koncentreret grøntsagsfond (eller en bouillonterning) til kogevandet.
Skær fennikellen i to halve og så i tynde skiver. Gem toppene. Skær squashen i skiver á 1 cm. Forårsløgene skæres i 2 eller 3 lange stykker.
Halloumien skæres i 1 cm skiver. Persillen skylles og hakkes groft.
Bland dressingen af mælkeprodukt med finthakket saltet citron (eller citronskal), et skvæt citronsaft og smag til med godt med salt. Den skal være til den salte side. Inden servering drypper du nogle gode spsk ramsløgsolie i, så det danner smukke grønne pletter.
Vend grøntsager i olie og læg på grillen. Grill halloumien til sidst. Læg spelten i bunden, så grøntsager+urter og server med dressingen.