Julesmørrebrød nr 2 er et vegetarisk smørrebrød med halloumi. En salt, fast ost, som kan grilles. Smørrebrødet her er super let at lave, og smager så lækkert!
Man kan vel opfatte det som en fætter til det klasssiske smørrebrød med fiskefilet. Den panerede overflade og remouladen giver i hvert fald den association. Med det sagt vil jeg sige at man ikke skal betragte det som en erstatning som sådan, konsistensen og smagen af halloumien vil trods alt være anderledes end fisk. Men hvis du har lyst til at prøve noget nyt, så anbefaler jeg denne variant på det varmeste.
Jeg stor fan af at stege paneringsægget til sidst med de brødkrummer, der er faldet af halloumien. Elsker den smag. Tror også det er en nostalgisk ting fra min barndom.
Ingredienser
10 min / 2 portioner
- 2 stykker rugbrød
- 100-150 g halloumi
- Lidt hvedemel
- 1 æg
- Panko-brødkrummer eller rasp
- Smør til at stege i
- Remoulade
- Syltede rødløg
- Pynt: rød skovsyre
Sådan gør du
Skær halloumien i tynde skiver på mellem en halv til en cm. Hvis de er meget våde kan du tørre dem let med køkkenrulle.
Vend skiverne i mel, så pisket æg og til sidst i brødkrummerne. Steg i rigeligt smør ved middelvarme til de er gyldne.
Halloumi kan være meget forskellig salt, så smag eventuelt på den, inden du begynder at salte paneringen.
Anret på rugbrød med masser af remoulade, syltede rødløg og pynt med rød skovsyre.