Denne uge kommer til at stå i julesmørrebrødets tegn med tre bud på vegetariske smørrebrød. Første bud er et vegetarisk smørrebrød med avocado, rygeostcreme & dild.
Cremetheden, citronen, det røgede indslag. Som et vegetarisk take på en røget laksemad! Super hurtig at bikse sammen.
Generelt smager sødmælks-rygeostene meget bedre, så gå efter den variant. Jeg kan ikke anbefale den fynske rygeost fra Løgismose, som er lavet på skummetmælk, den er alt for skarp i sin røgede smag.
Ingredienser
10 min / 2 portioner
- To skiver rugbrød
- 1 avocado
- 1 spsk rygeost (find en sødmælksvariant)
- 1 spsk cream cheese
- Skal af en halv citron
- Citronsaft efter smag
- Salt og peber
- Frisk dild
Sådan gør du
Bland rygeost, cream cheese og citronskal sammen i en skål. Smag til med citronsaft, salt og peber.
Fordel et godt lag på rugbrødsskiverne.
Halvér avocadoen, fjern stenen og skær ud i fine skiver. Fordel oven på rygeost-cremen.
Giv avocadoen et drys salt, et godt drys citronsaft og pynt med masser af dild.