Fennikel er en af de grøntsager som deler vandene. Nogle elsker det, nogle hader det. Jeg tilhørte sidstnævnte i lang tid, men det var en variation på denne fennikel- & citrussalat, der omvendte mig. Nu kan jeg spise fennikel i lidt af hvert.
Der er bare noget virkelig lækkert friskt ved fennikel og citrus kombinationen. Og smuk er den også! Sommer på en tallerken midt i en ellers ret grå årstid. Jeg glæder mig så meget til citrussæsonen rigtigt er i gang – nogle gange må man godt tage glæderne på forskud.
Ingredienser
15 min – 4 portioner
- 1 fennikel
- 1 rød grape
- 1 appelsin
- En håndfuld mynte
Dressing:
- 1 spsk æblecidereddike
- 2 spsk olivenolie
- 1 tsk honning/sirup
- Et godt drys salt
Sådan gør du
Snit fennikelen i fine strimler – gøres nemmest på et mandolinjern, men med en skarp kniv går det også udmærket. Gem de grønne fennikeltoppe.
Filetér citrusfrugterne ved at skære skallen af så frugtkødet er frit og så skære bådene ud uden at få noget af skinnet med.
Bland dressingen og vend det hele sammen med fingrene. Pynt med fennikeltoppe og nogle ekstra mynteblade! Sværere er det ikke at lave en fennikel- & citrussalat.