Syltede rødløg bruger jeg til hvad som helst. I en wrap, en pastaret, på en tomatsalat. Det smager syrligt, sødt og skarpt, er smukt at se på og er meget nemmere at lave end man tror. Og når man først har prøvet at have et glas syltede rødløg i køleskabet er det svært at undvære! Så selvfølgelig skulle det være en af de første opskrifter her.
Ingredienser
Opskriften her passer cirka til et patentglas på 750 ml (glassene med gummiring og metallukning), men kan skaleres op og ned.
- Ca. 500 g rødløg
- 1 dl sukker
- 1 dl vand
- 2 dl lagereddike
- 1 tsk salt
Sådan gør du
Skær rødløgene i halve og i både/skiver af max 5 mm bredde. Fyld patentglasset.
Kog en lage af vand, lagereddike, sukker og salt.
Du skal bruge 500 g rødløg til et glas på 750 ml. Jeg holder dem oftest neutrale, men du kan krydre dine syltede rødløg med hybenroseblade og peber eller laurbærblade og timian, hvis du har lyst.
Hej. Opbevares glasset i køleskabet fra start af eller skal de stå lidt ude først? Vh Amalie
Hej Amalie,
Du kan sådan set gøre begge dele. Jeg plejer at lade glasset stå ude, til det er kølet af (hvis jeg laver det om aftenen, lader jeg det stå ude natten over), og så kommer jeg det i køleskabet.Vh Camilla
Hej, jeg er nysgerrig på, hvor lang tid de syltede svampe og de syltede rødløg kan holde sig? Og hvilket patentglas passer din opskrift til syltede svampe på?
Mvh Lars
Hej Lars,
De kan holde sig i virkelig lang tid. Jeg tror faktisk aldrig jeg har oplevet, at de er blevet dårlige. Det er både eddiken og sukkeret som konserverer. Jeg vil sige mindst 3 måneder, men check selvfølgelig altid efter synlig mug og brug din lugte og smagssans.
Jeg kan godt se, at jeg har glemt at skrive størrelse på svampene, det må jeg hellere få rettet. Jeg er ret sikker på det er et 500 ml patentglas, jeg har brugt.
Mvh
Camilla