Har du prøvet at lave nem risengrød i ovnen? Min mand fandt på det her trick for nogle år tilbage. SÅ smart.
Der skal stadig lidt gang i komfuret, men efter alle ingredienserne er blandet sammen, passer grøden sig selv i ovnen. Der er ingen risiko for, at den brænder på! Og så går det faktisk også lidt hurtigere end at lave den på komfuret.
Det er specielt godt at lave risengrøden til ris a la manden i ovnen, da man har lidt mere kontrol over riskornene, så de ikke koger for meget ud. Nem risengrød i ovn gør simpelthen julen lidt lettere. 🙂
Ingredienser
30-45 min / 4 portioner
- 2 dl (190g) grødris
- 4 dl vand
- 2 spsk smør
- 1-2 spsk sukker
- 7-8 dl mælk
- Salt
Sådan gør du
Sæt ovnen på 150 grader.
I en mellemstor gryde koges grødris, smør, vand og lidt salt til risene har suget vandet op.
Samtidig varmes 7 dl mælk i en mindre gryde. Hæld mælken over risene, tilsæt sukker og kog det hele op.
Sæt gryden med låg i ovnen i 15-20 min. Tag ud, rør rundt og check status på risene. Tilsæt evt mere mælk, hvis det behøves. Den totale tilberedningstid afhænger af ristype, det kan tage mellem 20-40 min, før risene er klar.
Smag til med salt og lad evt grøden hvile i 5-10 min inden servering.