Nu er det virkelig forår og ramsløgene vokser som ukrudt derude! Har du prøvet at plukke selv og bruge ramsløg i madlavningen? Ellers er det måske på tide. Ramsløg smager meget tydeligt af hvidløg, men har samtidig en grøn, urtet kvalitet. Jeg elsker det både i pasta med ramsløg som her, i dressinger til salater eller som ramsløgsmayo.
Du kan komme de grøntsager i, som du har lyst til. Alle typer af kål er passende, og når de første salatblade viser sig, kan man også blande grøn salat i til sidst. Det er under alle omstændigheder en cremet, herlig omgang!
Ingredienser
15-20 min / 2 portioner
- 160-180 g pasta
- 1 håndfuld ramsløg (ca. 2 spsk hakket) eller 1 lille fed hvidløg, revet
- 2 store spsk mascarpone
- Saften fra 0,25-0,5 citron*
- Skallen fra en halv citron*
- Salt & peber
- 0,5 zucchini
- 4 blade grønkål
- 2 spsk syltede svampe, hakket groft (valgfrit – du kan også erstatte med f.eks. kapers)
*Det er også lækkert at erstatte med 1-2 tsk hakket saltet citron, hvis du har!
Sådan gør du
Sæt pastavand over. Hak ramsløg fint og bland med mascarpone, citronsaft og citronskal i en stor skål. Smag til med salt og peber.
Sæt pastaen over. Skær zucchinien i halvmåne-skiver og steg på en meget varm pande til de er gyldne på begge sider. Giv et drys salt og tilsæt til mascarponeblandingen.
Skyl og riv grønkålen i mindre stykker. Stilkene kan du skære i små fine skiver og stege med – ingen grund til at smide dem ud! Steg ved høj varme med et drys salt og et grydelåg over, til kålen har fået lidt farve og er faldet sammen.
Tilsæt til mascarponen. Tilsæt evt 1-2 spsk af pastavandet, hvis saucen er for tyk. Når pastaen er al dente blandes den sammen med saucen og grøntsagerne. Tilsæt evt lidt grofthakkede syltede svampe eller kapers. Smag til med salt, peber eller citronsaft til sidst, hvis det behøves.
Følg Vegetarisk Hverdag på Instagram eller Facebook for opdateringer om nye opskrifter.