Vi har altid nogle dåser med butter beans i køkkenskabene, for så kan man altid smække en hvid bønnecreme sammen. En cremet hummus-lignende sovs som kan spises i pitabrød, til grillede eller ovnbagte grøntsager eller i en wrap.
Super nem, nærende aftensmad på ingen tid!
Ingredienser
15 min / en lille skål
- 1 løg + 1-2 spsk olivenolie
- 1 fed hvidløg
- 1 tsk æblecidereddike
- 240 g (1 dåse) kogte butterbeans
- 0,5-1 tsk revet citronskal
- 2 spsk olivenolie
- Salt & masser af peber
Sådan gør du
Hak løget fint og steg ved lav varme til det er gyldent (5-10 min). Tilsæt finthakket hvidløg og steg 1 minut uden det tager farve.
Tilsæt æblecidereddike og lav dampe en anelse af.
Blend helt fint med butterbeans, revet citronskal og olivenolie. Smag til med salt og masser af peber og evt en smule citronsaft.
Spis som tilbehør til grillede grøntsager, i en wrap eller et pitabrød.
Hej! Skal butter beans (fra dåse) koges inden de blendes? Eller anses de for at være “kogte” fra dåsen? Måske et dumt spørgsmål 🙂
Der er ingen dumme spørgsmål ❤️ De er klar direkte fra dåsen, vandet skal bare drænes fra 🙂