Der er faktisk få ting jeg elsker mere om sommeren end en kartoffelsalat med creme fraiche og masser af grønne urter.
Den behøver egentlig ikke den store introduktion og måske man knap nok behøver en opskrift, men det her er i hvert fald sådan jeg griber det an. Opskriften kom faktisk op på instagram i sommeren 2021, da jeg lige var blevet mor, og af gode grunde er den så aldrig kommet op på bloggen. Men bedre sent end aldrig, og nu er den her! Og I kan lave kartoffelsalat galore. Det bliver ekstra godt med halloumideller til, jeg siger det bare.
Jeg har saltet citron i opskriften her, men det er absolut ikke nødvendigt, du kan fint både udelade eller erstatte med citronskal. Men hvis du har saltede citroner på lager, så er det ret lækkert i en kartoffelsalat for lige at give den et ekstra pift. Hvis nu du stod og havde brug for at imponere på nogen.
Kartoffelsalat med creme fraiche & urter
15 min / 4 portioner
Ingredienser
- 1 kg kartofler, kogte og afkølede
- 200 g creme fraiche 38 %
- 3 håndfulde valgfrie urter, her: 2 håndfulde bredbladet persille og 1 håndfuld purløg og oregano
- 0,5 rødløg el. alm løg
- En kvart saltet citron (kan udelades eller erstat evt. med skallen fra 1 lille citron)
- Saft fra ca. en kvart citron
- Salt & peber
Sådan gør du
Start med at koge dine kartofler og lade dem køle ned.
Kom creme fraiche op i den skål, du vil servere i.
Skyl urterne, slyng i salatslynge eller tør i viskestykke og hak fint. Kom op til creme fraichen.
Hak løget, så fint du kan, og tilsæt.
Hvis du har: hak en kvart saltet citron helt fint, start med at tilsætte 2/3.
Smag dressingen til med citronsaft, rigtig godt med peber, evt. resterende saltet citron og salt. Dressingen skal være lidt syrligere og lidt saltere, end du tror.
Skær kartoflerne i mindre stykker, tilsæt og bland rundt. Smag igen til med citron, salt og peber. Serveeer.