fbpx
  • Shape
Vegetarisk Hverdag

Camilla Skov

  • Opskrifter
  • Inspiration
  • Livet & hverdagen
  • Om
  • Webshop
  • Group 3
  • Group 4 Søg
30-45 min, Smæk på krydderierne  /  08/02/2024

“Vietnamesisk pizza” (Bánh Tráng Nuóng)

vietnamesisk-pizza

Bánh Tráng Nuóng er en Nordvietnamesisk street food og kan oversættes til “grillet rispapir”. Rundt omkring på internettet kaldes retten også “vietnamesisk pizza” og er i al sin enkelhed stegt, sprødt rispapir med forskellige toppings. En slags fusion mellem pizza og en doven forårsrulle! I Vietnam laves den over kul, men i hjemmekøkkenet er en stegepande helt udmærket.

Du kan selv vælge, hvad du har lyst til at komme på. Traditionelt bruges æg, forårsløg, fermenterede rejer, pølse og ost, sammen med sriracha og mayo. Opskriften her er selvfølgelig en vegetarisk version med sødstærk aubergine og svampe, som tilberedes i ovnen, samt broccolini og en doven version af den japanske kewpie mayo, sriracha, koriander og ristede løg på toppen.

vietnamesisk-pizza

Papiret bliver ved stegning sprødt, men også chewy, og et måltid med flere sovser og toppings har jeg aldrig klaget over.

Vietnamesisk pizza

45 min / 4 portioner

Ingredienser

I ovnen
  • 1 aubergine
  • 1 pakke (250 g) svamp, f.eks. østershatte
  • 2 spsk neutral olie
  • 1 drys salt
Aubergine glaze
  • 2 spsk sriracha
  • 2 spsk soya
  • 2 spsk lys sirup
  • 1 spsk ristet sesamolie
  • 1 tsk hvidløgspulver
  • 0,5 tsk røget paprika
  • Peber
“Kewpie” mayo
  • 100 g mayo
  • 1 tsk soja
  • 2 tsk lys sirup
Topping
  • 1 bundt forårsløg
  • 1 bundt koriander
  • 1 pakke broccolini (250 g)
  • 8 æg
På panden
  • Rundt rispapir
Servering
  • Sriracha
  • Ristede løg
  • Ristede og saltede cashewnødder eller peanuts, finthakkede (kan udelades)

Sådan gør du

I OVNEN

Sæt ovnen på 225 grader varmluft.

Skær auberginen i tern på omkring 1,5 cm og riv svampene i mindre stykker.

Beklæd en bageplade med bagepapir, og fordel auberginen på den ene halvdel og svampene på den anden. Fordel olie og salt og sæt i ovnen i 10 minutter. Rør rundt og giv 10 minutter til.

AUBERGINE GLAZE

Lav imens glazen i en skål ved at blande sriracha, soya, lys sirup, ristet sesamolie, hvidløgspulver, røget paprika og peber.

Når grøntsagerne fået de sidste 10 min tager du svamperne ud og gemmer til senere.

Hæld glazen over auberginestykkerne, blandt godt rundt og giv 5 minutter mere i ovnen.

“KEWPIE” MAYO

Bland mayo, soja og lys sirup sammen og smag til.

Toppings

Skyl og hak forårsløg og koriander fint.

Pisk æggene godt sammen i en skål.

Steg broccolinien på en stor stegepande (stor nok til at der senere er plads til et stykke rispapir) i lidt olie med et drys salt, til den er sprødmør.

Servering

vietnamesisk-pizza-tilberedning

Sørg for, at panden er rigtig godt varm. Læg et stykke rispapir i panden og læg et låg oven på i ca. 30 sekunder, eller til papiret er gået fra gennemsigtigt til hvidligt og sprødt. Prøv dig lidt frem med oliemængden. Som udgangspunkt skal du bruge ganske lidt og måske du endda kan slippe afsted med at stege papiret uden olie.

Fordel et par spiseskefulde æg på papiret, sammen med et drys forårsløg.

Kom aubergine, svamp og broccolini på, og steg videre et lille minut.

Afslut med sriracha, “kewpie” mayo, koriander og ristet løg. Fold sammen og server!

15 ⬅︎ Tryk på hjertet, hvis du kan lide indlæggetLoading...

Skriv en kommentar

Følg Vegetarisk Hverdag på Instagram eller Facebook for opdateringer om nye opskrifter.
Hvis du kan lide denne, så prøv også:

Vietnamesisk inspirerede loaded fries

 

Stegte risruller med tofu & kål

Indlægsnavigation

Køkkenhave for begyndere
Alt om at have en flexbolig

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Skriv dig op til mit nyhedsbrev

* obligatorisk

Vegetarisk Hverdag

Vegetarisk Hverdag er en vegetarisk blog startet i efteråret 2018 af Camilla Skov. Her finder du hverdagsvenlige vegetariske opskrifter og inspiration til vegetarisk aftensmad med fokus på madglæde og velsmag.

Alt indhold på sitet © Camilla Skov
CVR: 38627457

Om & Kontakt

  • Om
  • Kontakt
  • Samarbejder
  • Pressefotos
  • Foredrag
  • Copyright
  • Cookies & Persondata

Følg med her

  • Instagram
  • Facebook
  • Nyhedsbrev

Shop

  • Webshop
  • Handelsbetingelser
  • Kundeservice
  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com
Hjemmesiden bruger cookies for at gøre din oplevelse bedre. Hvis det ikke er ok for dig, kan du vælge cookies fra. Cookie settingsTillad
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Altid aktiveret
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
GEM & ACCEPTÈR