Bánh Tráng Nuóng er en Nordvietnamesisk street food og kan oversættes til “grillet rispapir”. Rundt omkring på internettet kaldes retten også “vietnamesisk pizza” og er i al sin enkelhed stegt, sprødt rispapir med forskellige toppings. En slags fusion mellem pizza og en doven forårsrulle! I Vietnam laves den over kul, men i hjemmekøkkenet er en stegepande helt udmærket.
Du kan selv vælge, hvad du har lyst til at komme på. Traditionelt bruges æg, forårsløg, fermenterede rejer, pølse og ost, sammen med sriracha og mayo. Opskriften her er selvfølgelig en vegetarisk version med sødstærk aubergine og svampe, som tilberedes i ovnen, samt broccolini og en doven version af den japanske kewpie mayo, sriracha, koriander og ristede løg på toppen.
Papiret bliver ved stegning sprødt, men også chewy, og et måltid med flere sovser og toppings har jeg aldrig klaget over.
Vietnamesisk pizza
45 min / 4 portioner
Ingredienser
I ovnen
- 1 aubergine
- 1 pakke (250 g) svamp, f.eks. østershatte
- 2 spsk neutral olie
- 1 drys salt
Aubergine glaze
- 2 spsk sriracha
- 2 spsk soya
- 2 spsk lys sirup
- 1 spsk ristet sesamolie
- 1 tsk hvidløgspulver
- 0,5 tsk røget paprika
- Peber
“Kewpie” mayo
- 100 g mayo
- 1 tsk soja
- 2 tsk lys sirup
Topping
- 1 bundt forårsløg
- 1 bundt koriander
- 1 pakke broccolini (250 g)
- 8 æg
På panden
- Rundt rispapir
Servering
- Sriracha
- Ristede løg
- Ristede og saltede cashewnødder eller peanuts, finthakkede (kan udelades)
Sådan gør du
I OVNEN
Sæt ovnen på 225 grader varmluft.
Skær auberginen i tern på omkring 1,5 cm og riv svampene i mindre stykker.
Beklæd en bageplade med bagepapir, og fordel auberginen på den ene halvdel og svampene på den anden. Fordel olie og salt og sæt i ovnen i 10 minutter. Rør rundt og giv 10 minutter til.
AUBERGINE GLAZE
Lav imens glazen i en skål ved at blande sriracha, soya, lys sirup, ristet sesamolie, hvidløgspulver, røget paprika og peber.
Når grøntsagerne fået de sidste 10 min tager du svamperne ud og gemmer til senere.
Hæld glazen over auberginestykkerne, blandt godt rundt og giv 5 minutter mere i ovnen.
“KEWPIE” MAYO
Bland mayo, soja og lys sirup sammen og smag til.
Toppings
Skyl og hak forårsløg og koriander fint.
Pisk æggene godt sammen i en skål.
Steg broccolinien på en stor stegepande (stor nok til at der senere er plads til et stykke rispapir) i lidt olie med et drys salt, til den er sprødmør.
Servering
Sørg for, at panden er rigtig godt varm. Læg et stykke rispapir i panden og læg et låg oven på i ca. 30 sekunder, eller til papiret er gået fra gennemsigtigt til hvidligt og sprødt. Prøv dig lidt frem med oliemængden. Som udgangspunkt skal du bruge ganske lidt og måske du endda kan slippe afsted med at stege papiret uden olie.
Fordel et par spiseskefulde æg på papiret, sammen med et drys forårsløg.
Kom aubergine, svamp og broccolini på, og steg videre et lille minut.
Afslut med sriracha, “kewpie” mayo, koriander og ristet løg. Fold sammen og server!