fbpx
  • Shape
Vegetarisk Hverdag
  • Opskrifter
  • Inspiration
  • Blog
  • Om
  • Webshop
  • Group 3
  • Group 4 Søg
15-30 min, Salater, Smæk på krydderierne  /  15/12/2022

Nudelsalat med peanuts

nudelsalat-peanuts

Jeg har længe ønsket mig sådan en tyndskræller, der kan skrælle julienne. Altså skrælle tynde strimler af grøntsager. Det er nemlig perfekt til sådan en nudelsalat med peanuts og vietnamesisk dressing!

Det tager jo ellers hundrede år at skære grøntsager i strimler, men ser unægteligt proff og lækkert ud.

Det er meget sjældent jeg spiser peanuts, for min mand er dødeligt allergisk, men for nogle uger siden skulle jeg have Line Jensen til frokost på kontoret, og jeg cravede simpelthen jordnødder og besluttede mig for at lave en salat med peanuts galore. Så må André undvære de helt intense kys, til jeg har brugt tandtråd og børstet tænderne godt.

En super nem og hverdagsvenlig opskrift, der smager friskt og aromatisk.

Nudelsalat med peanuts

15-30 min / 4 portioner

Ingredienser

Salat
  • ca. 350 g risnudler, jeg brugte 5 mm
  • 2 store gulerødder
  • 1 agurk
  • 1 stort rødløg
  • Neutral olie
  • 2 gode håndfulde grønne bønner
  • 1 lille pose peanuts
  • En god håndfuld frisk mynte
  • 1-2 håndfulde frisk koriander
  • Evt. et par avokados, det serverede jeg ved siden af
Nước Chấm Dressing
  • 3 spsk rørsukker
  • 1-2 tsk chili flakes, stærke eller 1 stærk rød chili
  • 0,5 dl vand
  • 4 spsk fiskesauce eller fuskesauce
  • 2 spsk riseddike
  • 3-4 spsk lime saft (ca. 2 lime)
  • 2 fed hvidløg, fint revet

Sådan gør du

Læg nudlerne i blød i koldt vand i min. 30 minutter.

Skær gulerødder og agurk julienne (det betyder bare lange tynde strimler, men lyder smart). Dette er klart nemmest med en tyndskræller, der er lavet til formålet. Sådan en kan du købe online (google julienneskræller). Kom strimlerne op i en stor skål.

Pil løget og skær det i tynde strimler. Steg i olie med et drys salt på en brandvarm pande under omrøring, til de har fået god farve og er blevet bløde. Kom op i skålen.

Hak bønnerne i 2-3 stykker, flottest er det på langs, men det havde jeg ikke tålmodighed til. Steg også dem i olie med et drys salt på en brandvarm pande, til de har godt med farve. Op i skålen!

Hak dine peanuts groft og sæt til side.

Skyl krydderurterne og slyng i en salatslynge eller tør i et rent viskestykke. Pil myntebladene fra stænglerne. Hak bladene fint sammen med korianderen (de fine korianderstængler hakker jeg med). Op i skålen til de andre grøntsager!

Dressing: Hvis du kan finde ud af at multitaske, så laver du dressingen samtidig med noget af det ovenstående. Kom sukker, chili og vand i en lille gryde og varm op, til sukkeret er opløst. Tilsæt resterende ingredienser og rør rundt.

Kog nudlerne i saltet vand i 30 sek til 2 minutter, det afhænger af hvor længe de har ligget i blød. Smag på dem løbende, så du ikke overkoger dem! Hæld vandet fra og skyl nudlerne med koldt vand for at stoppe kogningen.

Bland nudlerne med grøntsagerne, 2/3 af de hakkede peanuts og dressingen. Servér med de resterende peanuts og evt avokado som topping.

4 ⬅︎ Tryk på hjertet, hvis du kan lide indlæggetLoading...

Skriv en kommentar

Følg Vegetarisk Hverdag på Instagram eller Facebook for opdateringer om nye opskrifter.

Hvis du kan lide denne, så prøv også:

Nudelsuppe – sichuan edition 

 

Nudelsalat m. Nuoc Cham & friteret blomkål

 

Indlægsnavigation

Bøger på lager
Status på Falster

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Skriv dig op til mit nyhedsbrev

* obligatorisk

Vegetarisk Hverdag

Vegetarisk Hverdag er en vegetarisk blog startet i efteråret 2018 af Camilla Skov. Her finder du hverdagsvenlige vegetariske opskrifter og inspiration til vegetarisk aftensmad med fokus på madglæde og velsmag.

Alt indhold på sitet © Camilla Skov
CVR: 38627457

Om & Kontakt

  • Om
  • Kontakt
  • Samarbejder
  • Foredrag
  • Copyright
  • Cookies & Persondata

Følg med her

  • Instagram
  • Facebook
  • Nyhedsbrev

Shop

  • Webshop
  • Handelsbetingelser
  • Kundeservice
  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com
Hjemmesiden bruger cookies for at gøre din oplevelse bedre. Hvis det ikke er ok for dig, kan du vælge cookies fra. Cookie settingsTillad
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Altid aktiveret
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
GEM & ACCEPTÈR