Spaghetti aglio e olio er en utroligt enkel pastaklassiker, som ikke tager mange minutter at smække sammen og oven i købet er vegansk. Det er i al sin enkelhed pasta med olivenolie, hvidløg, chili og persille. Jeg lavede den til frokost for lidt tid siden og har lavet den flere gange efter det, når energien ikke lige har været der til den store madlavning.
Klassisk er at lave den med persille, men fordi det er ramsløgssæson, tilsatte jeg lidt ramsløg også for ekstra hvidløgskick. Og den bliver ikke dårligere med sprøde brødkrummer på toppen! Det er bare dejligt med lidt crunch.
Ingredienser
15 min / 1 portion
- 1 dl brødkrummer/pankorasp*
- 1 spsk olivenolie
- Salt og peber
- 100-130 g spaghetti (efter hvor sulten du er)
- 3-4 fed hvidløg
- En god håndfuld bredbladet persille (jeg skiftede halvdelen ud med ramsløg, det er jo sæson!)
- 2 spsk olivenolie
- 1 knsp chili flakes, stærke (efter smag)
- Et skvæt citronsaft efter smag
*rækker fint til 2-3 portioner, jeg laver altid ekstra og opbevarer i en lufttæt beholder.
Sådan gør du
Sæt pastavand over.
Steg brødkrummerne i olivenolie, til de er gyldne og sprøde. Smag til med salt og peber. Sæt til side.
Sæt pasta over.
Pil hvidløgene og skær i helt tynde skiver. Skyl krydderurterne og hak fint.
Varm en lille gryde op til middel varme. Tilsæt olie, chili flakes og hvidløg. Skru ned til lav varme og lad simre, til hvidløget bliver let gyldent. Sluk for varmen.
Når spaghettien er al dente, vendes den med olien og krydderurterne. Smag til med citronsaft, salt og peber.
Server med brødkrummerne.
Følg Vegetarisk Hverdag på Instagram, Facebook eller Bloglovin’ for opdateringer om nye opskrifter.