Jeg sidder her i butik No. 36 og har 15 minutter tilbage af dagens åbningstid. Det gode ved en stille dag i butikken er, at der bliver tid til at få en opskrift op på bloggen. Det dårlige er, at jeg bliver så bekymret for, om det her var verdens dårligste idé. Mhhm, den uundgåelige angst, når man kaster sig ud i noget nyt. Det er bare pisse sårbart, og frygten for at mislykkes findes hele tiden i baggrunden. Skal lige arbejde lidt med at tro på, at det nok skal gå. Og måske også med at blive et mere tålmodigt menneske. Vil gerne kunne knipse med fingrene og gå direkte fra drøm til succes.
Heldigvis var de to første timer uden en eneste kunde ikke kendetegnende for resten af dagen, og nu kan jeg vist godt gå glad og tilfreds hjem. TAK til jer, der kommer forbi, det gør mig så glad. Også selvom I ikke køber noget, men bare kigger og siger hej!
Dagens opskrift er en skøn forret serveret med godt brød til, eller serveret som en side dish, en meze ret eller i fladbrød med lækre grøntsager. Nu er det godt nok ikke sæson for purløgsblomster lige nu, men jeg udviklede opskriften til Yolly Magazine i sommers, og pænt ser det ud. Kom frisk mynte på toppen i stedet, det bliver mindst lige så fint og godt. Syltede rødløg ville heller ikke være dumt.
Ingredienser
15-30 min / 2 portioner
Tahinyoghurt
- 3 dl græsk yoghurt 10%
- 1,5-2 spsk lys tahin
- 0,5 tsk salt
Kikærter
- 1 dåse kikærter (240 g)
- 50 g smør
- 2 fed hvidløg
- 0,5 tsk chili flakes, stærke
- 0,25 tsk røget paprika
Desuden
- Purløgsblomster eller valgfrie friske krydderurter
Sådan gør du
Bland ingredienserne til yoghurten og smag til. Sæt til side.
Hæld vandet fra kikærterne, og lad dem dryppe godt af.
Smelt smørret i en gryde ved lav varme, til det bliver gyldent og dufter nøddet.
Tilsæt to fed revet hvidløg, chili flakes og røget paprika, og bland godt rundt.
Tilsæt kikærterne, og steg dem i 3-5 minutter til de er gyldne. Smag til med salt og peber.
Anret på en tallerken med yoghurt spredt jævnt ud nederst, og kikærter og smør oven på.
Pynt med purløgsblomster eller lidt friske krydderurter, hvis du har.
Følg Vegetarisk Hverdag på Instagram, Facebook eller Bloglovin’ for opdateringer om nye opskrifter.