Muhammara er en syrisk dip med peberfrugter og valnødder, og her får i min hverdagsvenlige version, som er baseret på Ajvar – en grøntsagsrelish med peberfrugter og aubergine. Brug den som tilbehør til ovnbagte kartofler, i et pitabrød eller dip til grøntsager som et mellemmåltid eller som en hyggelig forret!
På torsdag fylder Vegetarisk Hverdag 2 år, og jeg er ved at forberede en måde at fejre det på! Måske der kommer nogle gode tilbud i shoppen, hvem ved. 😉
Jeg skal igennem en stak opskriftsudvikling i dag, så det bliver et hurtigt kig ind her på bloggen, men vi snakkes ved senere på ugen!
Ingredienser
15 min / 2 portioner
- 50 g valnødder (ca. 20 stk.)
- 2 dl mild ajvar
- 1-1,5 spsk lys tahin
- 1 knsp chili flakes, stærke (valgfrit)
- 0,5 spsk granatæblesirup (kan udelades)
- Et skvæt citronsaft
- Salt og peber
Sådan gør du
Start med at riste valnødderne. Dette gøres lettest på bageplade i en 175-200 grader varm ovn i 4-6 minutter.
Hak et par af valnødderne fint, og gem til topping på dippen.
Kom resten af valnødderne i en foodprocessor sammen med alle de andre ingredienser. Blend fint — der må gerne være små stykker valnød tilbage.
Smag til med evt. mere tahin, granatæblesirup, citronsaft, salt og peber.
Kom dippen i en skål, og top med lidt granatæblesirup og de gemte, hakkede valnødder.
Følg Vegetarisk Hverdag på Instagram, Facebook eller Bloglovin’ for opdateringer om nye opskrifter.