André og jeg har købt høstposer fra Fællesgro for sommersæsonen, det er noget vi har snakket om længe, men så er det ikke lige blevet til noget før nu. Det skaber nogle sjove benspænd for madlavningen, som jeg er ret vild med. I tirsdags hentede jeg således nye kartofler (vi får kartofler hver uge, har aldrig spist så mange nye kartofler), gulerødder, små søde squash, bredbladet persille og artiskokker. Vi har desuden også tilkøbt en bakke æg hver uge, og så slog jeg til og bestilte to burrata-oste i deres nye webshop, fordi BURRATA. Mhm.
Det blev til denne her salat med nye kartofler, persillepesto og stegte squash og gulerødder. Man kan sagtens undlade burrataen, det var bare lidt ekstra luksus på en helt almindelig tirsdag. Har du lidt surkål i køleskabet anbefales det også varmt at tilsætte som topping!
Det bliver rigeligt pesto til 2 personer, så du kan eventuelt gemme lidt til en anden dag, eller bare mæske dig i det som vi gjorde.
Ingredienser
30 min / 2 portioner
- 500 g kartofler
- 200 g gulerødder
- 3 små squash el. 0,5-1 alm. squash
- 3 spsk solsikkekerner
- 1 fed hvidløg
- Et lille bundt bredbladet persille
- 3 spsk olivenolie
- 2-2,5 spsk æblecidereddike
- 1 dl revet smagfuld ost – mature cheddar eller parmesan
- Salt og peber
- 1 burrata ost – husk at den skal være stuetempereret! Vigtigt.
Sådan gør du
Rens kartoflerne. Kog op med rigeligt vand og salt. Lad simre i 5-7 min afhængigt af størrelse. Sluk for varmen og lad tilberede videre i det varme vand. Check med en lille kniv om de er færdige hvert 5. minut. Hæld vandet fra.
Rens imens gulerødder og squash. Skær i 5mm tykke skiver. Fint at skære på langs eller på skrå
Tørrist solsikkekernerne på en pande, til de er gyldne. De brænder let på, så hold øje med dem!
Riv hvidløget (gem halvdelen), skyl persillen og blend med solsikkekernerne, olie, eddike. Smag til med salt og peber, og bland osten i. Pestoen skal være meget salt og syrlig, regn med at 50% af smagen “forsvinder” når den bliver blandet med kartoflerne.
Steg først gulerødderne, dernæst squash med et drys salt i olie ved høj varme til de har godt med farve. Tilsæt hvidløg de sidste 30 sek.
Bland alt og servér med burrata.
Følg Vegetarisk Hverdag på Instagram, Facebook eller Bloglovin’ for opdateringer om nye opskrifter.
Den revet smagfuld ost bliver ikke nævnt i opskriften.
Jeg formoder den skulle i pestoen – det fungerede i hvertfald godt.
Tak for opskriften 🙂
Godt du siger det! Det er hermed rettet. 🙂