Jeg tror, at broccolini aka aspargesbroccoli er min yndlingsgrøntsag for tiden? Elsker det italienske navn, synes godt bare vi kunne kalde den broccolini herhjemme. Ligesom at squash burde hedde zucchini, det er bare mere festligt, synes jeg.
Tilbage til broccolinien! Det er simpelthen den perfekte grøntsag. Specielt stegt eller grillet, så den får lidt farve og smag, men stadig er sprød og sød. GRØNTSAGSPERFEKTION. Det eneste minus er, at det ikke er en billig grøntsag, men jeg går og holder lidt øje med, når der er 2 for X kr i Kvickly, og så slår jeg til.
Jeg havde lyst til noget enkelt og comfy (helt ærligt har jeg jo altid lyst til noget enkelt og comfy, you know me) den anden dag, og da vi allerede havde broccolini i køleskabet bad jeg André om at købe en pakke gnocchi med hjem fra Rema, så vi kunne bixe det her enkle måltid sammen.
Ingredienser
15-30 min / 2 portioner
- 200 g (en pakke) broccolini (aspargesbroccoli)
- 2-3 forårsløg
- Neutral olie
- 2 spsk smør (30-40 g)
- 2 ansjoser eller 1 spsk kapers for ekstra umphf (valgfrit)
- 2 tsk finthakket ramsløg (brugte stængler fra de blomster som kom på toppen) eller 0,5 fed hvidløg, finthakket
- 0,25 tsk chili flakes, stærke (valgfrit)
- 350 g gnocchi (dem fra Rema er bedst)
Desuden
- Bredbladet persille
- Citron
- Ramsløgsblomster eller purløgsblomster (valgfrit)
Sådan gør du
Skyl broccolinien og skær den ud i mundrette stykker. Skær forårsløget ud i mindre stykker eller strimler.
Steg ved høj varme i en mellemstor pande i lidt olie med et drys salt, til broccolinien har fået godt med farve, men stadig er sprød. Læg til side.
Skru ned for varmen og smelt smørret i panden. Lad de hele ansjoser smelte ind i smørret sammen med chili flakes. Tilsæt ramsløg eller hvidløg sammen med gnocchi direkte fra posen. Steg ved middel varme, til gnocchien er gyldenbrun og gennemvarm.
Tilsæt grøntsagerne til gnocchien og server med grofthakket persille, frisk citronsaft og løgblomster på toppen, hvis du har. Server eventuelt en tomatsalat til, nu er det sommer, venner!
Følg Vegetarisk Hverdag på Instagram, Facebook eller Bloglovin’ for opdateringer om nye opskrifter.
Hej Camilla. Du skriver ikke hvornår chili’en skal i. Samtidig med ramsløget? Der står heller ikke om ansjoserne skulle hakkes, men det regnede jeg med!
Lækker opskrift ellers!
Mvh
Mikkel
Hej Mikkel! Godt du skriver, jeg har lige opdateret opskriften, så det hele står lidt tydeligere. 🙂 Jeg smider bare ansjoserne hele i smørret, de smelter af sig selv. Kh Camilla