fbpx
  • Shape
Vegetarisk Hverdag
  • Opskrifter
  • Inspiration
  • Blog
  • Om
  • Webshop
  • Group 3
  • Group 4 Søg
Bagværk, Mere end 1 time  /  13/04/2020

Ricottakage m. rabarber, citron 
& birkes

ricottakage

Jeg bagte denne ricottakage i lørdags, og det er noget af det bedste, jeg har bagt. Let og saftig, sød og syrlig med forårets bedste smage. Rabarber! Citron! Birkes! Det bedste der er sket i mit liv denne påske, som helt ærligt har været mærkelig. Savner min familie, vil kramme mine små niecer og se dem grine højt. Vil kramme mine venner og ae dem i håret og holde kæmpe fester med alle jeg holder af. Suk!

Jeg håber, I har haft en dejlig påske, selvom den ikke har været så social, som den plejer. Og så håber jeg, at det her er ugen, hvor kogebogen ankommer. Krydser fingre! Hvis der er noget, jeg har lært i disse coronatider, så er det, at man ikke kan regne med noget som helst.

ricotta-rabarber-citron

Jeg har bagt denne ricottakage flere gange tidligere uden rabarber med stor succes, men når man tilsætter noget nyt til en opskrift (specielt med masser af fugt som rabarber), så kan der ske, hvad som helst. Ændrede lidt på ingredienserne og heldigvis endte det lykkeligt!

ricottakage-rabarber

Ingredienser

60+ min / En stor rugbrødform

  • 400 g rabarber
  • 1 dl rørsukker
  • 250 g smør
  • 225 g rørsukker
  • 3 store æg eller 4 små
  • 250 g mel
  • 1,5 tsk bagepulver
  • 0,5 tsk salt
  • 4 spsk blå birkes
  • Revet citronskal fra 2-3 små citroner
  • 125 g ricotta

Syrlig sukkerlage:

  • Saften fra rabarberne fra kagen
  • Saften fra 1 citron
  • 0,5 dl rørsukker
  • 100 g rabarber

Sådan gør du

Sørg for at æg og smør er stuetempereret.

Skyl og snit 400 g rabarber i 0,5-1 cm skiver og læg dem i en skål med 1 dl sukker.

Sæt ovnen på 175 grader. Vej smør og sukker af og læg sammen i en stor skål. Vej mel, bagepulver, salt og blå birkes af og bland sammen i en mindre skål. Bland ricotta, birkes og citronskal. Beklæd en rugbrødsform med bagepapir og smør med smør.

Pisk smør og sukker rigtig godt sammen med en elpisker til det bliver lidt luftigt.
Tilsæt derefter et æg ad gangen og pisk ægget godt ind i smør-sukkerblandingen, før du tilsætter næste æg. Både smør og æg skal være stuetempererede for at de emulgerer og skaber en blød masse. Hvis det skiller, så skal kagen nok lykkes alligevel.

Tilsæt melblandingen lidt ad gangen og pisk forsigtigt sammen. Tilsæt ricottablandingen, når der er 1/3 af melet tilbage. Når den er inkorporeret, tilsættes resten af melet.

Si væsken fra rabarberne ned i en lille gryde og gem. Fold nu 75% af rabarberne ned i dejen.

Fordel dejen i formen. Fordel de sidste rabarber oven på kagen og tryk lidt ned i dejen.

Bag i 50-60 minutter og lav i mellemtiden sukkerlagen ved at koge saften fra rabarberne, citronsaft, sukker og 100 g rabarber hakket i skiver sammen. Lad cirka 25% koge fra og si så rabarberstykkerne fra (spis mosen på yoghurt!).

Hæld sukkerlagen over kagen lige når den kommer ud af ovnen, så bliver den sprød og syrlig udenpå. Lad kagen køle en anelse af, før du vender den ud på en rist eller et skærebræt. Og lad den køle helt af før du skær den i skiver og serverer.

Server som den er eller med creme fraiche eller vaniljeis til.

40 ⬅︎ Tryk på hjertet, hvis du kan lide indlæggetLoading...

Skriv en kommentar

Følg Vegetarisk Hverdag på Instagram, Facebook eller Bloglovin’ for opdateringer om nye opskrifter.

Hvis du kan lide denne, så prøv også:

Blåbærtærte med kokos

 

Rabarbertærte (crumble)

 

Indlægsnavigation

Bulgogi Aubergine
Saag Paneer (med feta)

2 comments

  • Klara
    24/05/2021

    Hej Camilla. Hvor længe skal rabarberne have i ovnen på 175 grader? 🙂

    Reply
    • Vegetarisk Hverdag
      24/05/2021

      Hej! Rabarberne skal ikke i ovnen, men direkte i kagen som bages 50-60 min. Giver det mening? 🙂

      Reply

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Skriv dig op til mit nyhedsbrev

* obligatorisk

Vegetarisk Hverdag

Vegetarisk Hverdag er en vegetarisk blog startet i efteråret 2018 af Camilla Skov. Her finder du hverdagsvenlige vegetariske opskrifter og inspiration til vegetarisk aftensmad med fokus på madglæde og velsmag.

Alt indhold på sitet © Camilla Skov
CVR: 38627457

Om & Kontakt

  • Om
  • Kontakt
  • Samarbejder
  • Foredrag
  • Copyright
  • Cookies & Persondata

Følg med her

  • Instagram
  • Facebook
  • Nyhedsbrev

Shop

  • Webshop
  • Handelsbetingelser
  • Kundeservice
  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com
Hjemmesiden bruger cookies for at gøre din oplevelse bedre. Hvis det ikke er ok for dig, kan du vælge cookies fra. Cookie settingsTillad
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Altid aktiveret
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
GEM & ACCEPTÈR