Jeg så en Bon Appetit video på Youtube den anden dag, hvor Andy lavede pasta e ceci (pasta med kikærter), og jeg måtte straks i gang med et lignende projekt. Tilsatte savoykål for lidt ekstra grønt og lavede den som en blanding mellem en suppe og en pastaret. Stivelsen i både kikærter og pasta jævner sovsen, så den bliver cremet og lækker.
Mad er en kæmpe trøst for mig i urolige tider, og det må man sige, vi er i nu. Så opfordrer jer virkelig til at få lavet noget god, comfy mad derude. I ved, hvor I finder mine opskrifter. Og tak til jer der bestiller kogebøger og plakater lige nu, det betyder alt for sådan en lille virksomhed som min. ❤️ Man kan stadig afhente plakater på Nørrebro (så længe både jeg og I er symptomfrie), vi mødes nede på gaden i den friske luft til en hurtig overlevering. I kan se hvad jeg har på lager her.
Ingredienser
30 min / 4 portioner
- 1 løg
- 2-3 spsk olivenolie
- 2-3 spsk konc. tomatpuré
- 2 fed hvidløg, finthakket
- 1 dåse kikærter (240 g)
- 2 kviste rosmarin
- 0,25 tsk chili flakes, stærke
- 1 dl vin (valgfrit)
- 1-1,5 L vand
- 2 spsk konc. grøntsagsfond
- 250 g pasta
- 6 blade savoykål eller anden grøn kål
- Et par håndfulde parmesan
- Bredbladet persille
Sådan gør du
Hak løget fint og steg ved middel varme i rigeligt olivenolie til det er gyldent og gennemsigtigt. Tilsæt koncentreret tomatpuré og steg godt igennem. Tilsæt finthakket hvidløg, kikærter, chili og rosmarin, og steg med et par minutter.
Knus en del af kikærterne godt i gryden. Tilsæt evt. vin og lad koge godt op, før du tilsætter 1 L (gerne kogende) vand og koncentreret grøntsagsfond. Smag på fonden, den skal være til den salte side. Tilsæt salt efter behov.
Lad koge op og tilsæt så pasta, som skal simre til den er al dente.
Et par minutter inden pastaen er færdig tilsættes fintstrimlet savoy og et par håndfulde parmesan til gryden.
Når pastaen er færdig smages der til med salt og peber. Server med persille og parmesan.
Følg Vegetarisk Hverdag på Instagram, Facebook eller Bloglovin’ for opdateringer om nye opskrifter.
Hej! I din bog skriver du 2 dåser kikærter. Er én eller to bedst, og hvad er forskellen?
Hej Anna. Jeg opdaterede opskriften lidt til bogen, så jeg ville klart gå med den opdaterede version fra bogen. 🙂
Vi lavede din pastaret igår, og den var virkelig lækker. Vi brugte rødvin, og det fungerede super. Det smagte som en rigtig sammenkogt efterårs pastaret med smag ala Osso bucco, der havde stået og simret hele dagen. 🙂
Dejligt at høre! Tak for tilbagemeldingen. 🙂 Vh Camilla
Skal det være hvid eller rød vin?
Det bestemmer du selv! 🙂 Tror jeg brugte hvidvin sidst, men begge dele fungerer fint her.