fbpx
  • Shape
Vegetarisk Hverdag
  • Opskrifter
  • Inspiration
  • Blog
  • Om
  • Webshop
  • Group 3
  • Group 4 Søg
45-60 min, Gryderetter & Supper, Vegansk  /  14/10/2019

Græskarbygotto

graeskar-bygotto

For en måneds tid siden arbejdede jeg med Johanne og Inez fra Smag og Rum – et cateringfirma, der laver smuk og velsmagende vegetarisk mad (anbefaler hvis du har brug for lækker catering!). En af dagene lavede de en græskarbygotto, som var så lækker, at jeg blev nødt til at lave min egen version herhjemme. En varmende og skøn ret her i oktober!

Du kan sagtens forberede græskarmosen en dag eller to i forvejen, eller lave en stor portion og smide i fryseren. Så har du mindre at lave, hvis du får gæster, og den kan også bruges som base til græskarsuppen med kokosmælk, som er en klassiker herhjemme.

Græskarbygotto

45-60 min / 4-6 portioner

Ingredienser

  • 1 hokkaido græskar
  • 4-5 fed hvidløg
  • 1 god dusk timian, groft hakket
  • Olivenolie
  • Salt
  • 1-2 løg
  • 4 dl perlebyg
  • 1,5 dl hvidvin
  • 0,5 L grøntsagsfond
  • 0,5-1 citron
Desuden
  • Ristede græskarkerner
  • Grønne grøntsager som kål, grønne bønner etc. er lækre som tilbehør/topping

Sådan gør du

Varm ovnen op til 225 grader varmluft.

Skyl græskaret og skær over i to halve. Fjern indmaden og skær i både á cirka 2 cm bredde. Jeg lader skallen sidde på. Fordel på en bageplade.

Skær et lille snit i siden af hvidløgsfedene, men lad skallen sidde på. Fordel over græskarret sammen med timian, giv et godt drys olie og salt og bland godt sammen. Sæt i ovnen, til græskaret er brunet (ca. 25 min).

Finhak løget og steg i 5 mins tid i en stor gryde, til det er blødt og let gyldent. Tilsæt perlebyggen og steg med i 5 mins tid.

Tilsæt hvidvinen, skru op for varmen og lad koge igennem. Tilsæt så grøntsagsfonden. Læg låg på og lad simre i 25-35 min.

Når græskaret er brunet tages det ud af ovnen. Fjern skallen fra hvidløgsfedene og blend så hele molevitten sammen med saften fra en halv citron til en cremet mos. Smag til med salt og peber.

Når perlebyggen er færdigkogt, men stadig har en smule bid, tilsættes mosen til gryden. Smag til med salt, peber og eventuelt mere citronsaft.

Server med et drys olivenolie og ristede græskarkerner som topping. Lidt grønne grøntsager til er også lækkert.

28 ⬅︎ Tryk på hjertet, hvis du kan lide indlæggetLoading...

Skriv en kommentar

Følg Vegetarisk Hverdag på Instagram, Facebook eller Bloglovin’ for opdateringer om nye opskrifter.

Hvis du kan lide denne, så prøv også:

Halloumi Stroganoff

 

Risotto med fennikel, citron og ristede mandler

 

Indlægsnavigation

Vegetarisk Hverdag Prints
At koge bønner til perfektion

4 comments

  • Marianne
    01/11/2019

    Vildt lækker og nem græskarbygotto. Måtte dog hælde meget mere væske (vand) i gryden til at koge perlebyggen.

    Reply
    • Vegetarisk Hverdag
      02/11/2019

      Dejligt at høre! Jeg kan forestille mig, at vandmængden kan variere meget afhængigt af perlebygtype. 🙂

      Reply
  • Katrine Nielsne
    14/10/2019

    Jeg bliver simpelthen nødt til at rose dig. På ingen tid er denne blog blevet min absolutte yndlings! Jeg er simpelthen VILD med, at mange af dine opskrifter er ægte comfort-food. Noget jeg ofte mangler på andre vegetarblogs. Samtidig er smagene lige i skabet, og både beluga-bolo, hallumi stroganoff (som jeg allerede har lavet to gange) og dine speghettiretter er blevet favoritter herhjemme. Så tusinde tak. Du gør det så inspirerende at være vegetar.

    Reply
    • Vegetarisk Hverdag
      14/10/2019

      Tak!! Den kommentar gemmer jeg altså lige til en grå regnvejrsdag. Du nævner alt jeg gerne vil udtrykke og dele med bloggen her, så det er jeg så glad for. ❤️

      Reply

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Skriv dig op til mit nyhedsbrev

* obligatorisk

Vegetarisk Hverdag

Vegetarisk Hverdag er en vegetarisk blog startet i efteråret 2018 af Camilla Skov. Her finder du hverdagsvenlige vegetariske opskrifter og inspiration til vegetarisk aftensmad med fokus på madglæde og velsmag.

Alt indhold på sitet © Camilla Skov
CVR: 38627457

Om & Kontakt

  • Om
  • Kontakt
  • Samarbejder
  • Foredrag
  • Copyright
  • Cookies & Persondata

Følg med her

  • Instagram
  • Facebook
  • Nyhedsbrev

Shop

  • Webshop
  • Handelsbetingelser
  • Kundeservice
  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com
Hjemmesiden bruger cookies for at gøre din oplevelse bedre. Hvis det ikke er ok for dig, kan du vælge cookies fra. Cookie settingsTillad
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Altid aktiveret
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
GEM & ACCEPTÈR