Her er en af de der retter, hvor man tænker “virker det virkelig?”. Det tænkte jeg i hvert fald inden jeg lavede de her vietnamesisk inspirerede loaded fries første gang. Men boy oy boy, hvor det virker! Det smager helt vanvittigt godt, hvis jeg selv skal sige det. Kombinationen af de asiatiske smage med de cremede og sprøde kartofler er freakin’ himmelsk.
Servér en cole slaw til, og du har et helt måltid. Og er du sådan en som er meget sulten, så smid en dåse kikærter i ovnen sammen med kartoflerne.
Ingredienser
30 min / 2 portioner
- 450-500 g kartofler
- Et halvt bundt koriander
- Mayo
- Hoisin
- Sriracha
- Peanuts eller ristede solsikkekerner
- Frisk chili (valgfrit)
Asiatisk cole slaw
- Fire store rødkålsblade (ca. 1/6 rødkål?)
- 1 gulerod
- 1 lime, saft
- 2 spsk f*skesauce
- 0,5-1 spsk sirup
- 1 tsk sesamolie
- 0,5 fed hvidløg
- 1 tsk revet ingefær
Sådan gør du
Forvarm ovnen til 225 grader varmluft.
Skær kartoflerne i stave eller både. Læg dem på bagepapir på bageplade og fordel et godt skvæt olivenolie og godt med salt (nemmest med hænderne). Sæt i ovnen til de er gyldenbrune, ca. 25 min, vend midtvejs.
Skyl imens korianderen og skær groft.
Skær kålen i fine strimler og guleroden i fine stave eller tynde skiver.
Bland en dressing af lime, fiskesauce, sirup, sesamolie, revet hvidløg og ingefær. Bland sammen med kål og gulerod og smag til.
Når kartoflerne er færdige lægges de ud på et fad og mayo, hoisin og sriracha fordeles jævnt over kartofler. Top med koriander og nødder og server!
Følg Vegetarisk Hverdag på Instagram, Facebook eller Bloglovin’ for opdateringer om nye opskrifter.
Virkelig simpel og lækker ret. Jeg rører min mayo med lidt soya og sesamolie. Det synes jeg giver lidt ekstra. Retten er blevet en fast bestanddel i vores madplaner.
Lyder rigtig dejligt med soja og sesamolie i mayoen!
Jeg synes virkelig det er en fantastisk god ret. Vietnamesisk eller inspireret vietnamesisk, who gives a f*ck?
Er det skiver af chili, der er fordelt over retten?
Det er det, ja. 🙂 Har lige tilføjet det til opskriften også, for at mindske forvirringen.
Er det vietnamesisk, fordi du har proppet koriander, hoisin, sriracha osv. i? Stop.
Hold da op, det er jeg da ked af, du blev så stødt over.