Nåmen, mon ikke det er tid til at begynde at dele lidt opskrifter igen? Det kribler i hvert fald i fingrene på mig, jeg har savnet bloggen og instagram lige så meget som jeg har nydt min sommerpause. Har I lavet noget god sommermad her i juli? Hedebølgerne har gjort mig doven og jeg har mest lavet ekstremt enkel mad, som morgenmad til aftensmad, stegte grøntsager med tahindressing og fast food som durum falafel fra Durum Symfoni på Nørrebrogade.
Den første opskrift her efter sommerferien er en helt enkel vegansk pastaret, som er hurtig at lave og ikke indeholder mange ingredienser. Og så smager den ret godt, hvis jeg selv skal sige det.
Ingredienser
15-30 min / 2 portioner
- 1-1,5 spsk olivenolie
- 1 lille fed hvidløg
- 1-1,5 dl panko-brødkrummer
- Godt med peber og lidt salt
- 1-2 porrer (afhængigt af str)
- 1 god spsk finthakket soltørret tomat
- 180-200 g spaghetti eller anden pasta
Sådan gør du
Sæt pastavand over.
I en lille pande steges finthakket hvidløg i 30 sek i 1-1,5 spsk olie før brødkrummerne tilsættes. Steg til brødkrummerne er gyldne. Smag til med peber og salt. Læg til siden.
Rens porren ved at skære den over på langs til et par cm over “foden” og skylle den godt. Der sidder ofte jord langt ned mellem lagene.
Steg langsomt i olivenolie sammen med finthakket, soltørret tomat.
Kog spaghettien og bland med porre og tomat, evt med lidt ekstra olie fra de soltørrede tomater. Smag til med salt/peber.
Server med brødkrummerne som topping.
Følg Vegetarisk Hverdag på Instagram, Facebook eller Bloglovin’ for opdateringer om nye opskrifter.