Denne salat med grillede nektariner er mit forsøg på at klemme det sidste ud af højsommeren. Jeg har altid elsket nektariner højt og nyder, når de er i sæson i sommermånederne. Den anden dag havde André og jeg begge spist større frokoster og ville derfor gerne have noget let til aften. Og eftersom vi havde nogle øko-nektariner, der var ved at overgive sig til bananfluerne og en halv pakke feta i køleskabet tryllede vi denne lækre salat sammen.
Ingredienser
30 min / 2 portioner
- 1 dl belugalinser
- 4-5 dl grøntsagsfond
- 4 nektariner
- Grøn salat (Svarende til en pose. jeg brugte en halv pose ærteskud og en hjertesalat)
- Olivenolie
- Citronsaft
- Salt & peber
- 1 god håndfuld basilikum
- 75 g fetaost
- ca. 1 spsk flydende honning eller lys sirup
Sådan gør du
Kog belugalinserne i grøntsagsfond (valgfrit) i 20-25 min. Når de er færdigkogte skylles de med koldt vand for at stoppe kogningen og smages til med et skvæt olivenolie, citronsaft og salt+peber.
Skær nektarinerne i både. Læg i en skål med et godt skvæt olivenolie.
Skyl salaten og anret på et fad. Giv et skvæt olivenolie og citronsaft samt salt og peber. Bland og fordel jævnt over salaten. Smag til med mere salt/peber/citronsaft/olie.
Grill nektarinerne på en brandvarm grillpande til de har flotte striber begge sider, men ikke så længe at de bliver bløde.
Fordel linserne over salaten, dernæst nektarinerne, en god håndfuld basilikum, smuldret feta og til sidst fordeler du flydende honning eller sirup på toppen.
Følg Vegetarisk Hverdag på Instagram, Facebook eller Bloglovin’ for opdateringer om nye opskrifter.
Hvilken blomst er der pyntet med og er den spiselig?
Hej Ulla. Det er en tallerkensmækker, og den er spiselig. Smager lidt af peber. Man kan også spise bladene på planten og den pynter virkelig godt i en krukke eller i et højbed i haven. 🙂 Kh Camilla