Jeg stod med et par majskolber i køkkenet den anden dag og kunne ikke helt finde ud af, hvad jeg skulle lave til. Egentlig havde jeg lyst til pasta. Og så kom jeg til at tænke på, hvorfor jeg aldrig havde lavet pasta med majs? Klip til denne virkelig yummy pasta med majs, chili, hvidløg, citron og olivenolie. Den perfekte balance mellem surt, sødt, salt og stærkt, som leder tankerne hen på italienske skaldyrspastaretter i en lille lagune et sted. Så nem og enkel, og så god!
Jeg lavede en helt simpel squash-salat til med chili, citron og olivenolie, det er selvfølgelig valgfrit.
Ingredienser
30 min / 2 portioner
- 2 majskolber
- 150 g valgfri pasta
- 2-3 fed hvidløg
- 1 mild rød chili
- 1 citron
- En håndfuld basilikum (eller persille)
- Et par håndfulde parmesan, fintrevet
- Olivenolie
- Salt & peber
- 1 squash
Sådan gør du
Start med at fjerne skallen fra majsen og skær hver kolbe over i to halve (skær midt på til midten og knæk så kolben over). Skær majsene fra kolben.
Hak hvidløg og chili fint. Riv skallen af citronen. Snit basilikum fint.
Skær squashen i tynde skiver på langs med mandolin eller med en kartoffelskræller. Smag til med lidt af chilien, salt, citronsaft og olivenolie. Sæt pastaen over.
Steg majsene i olivenolie med salt+peber ved høj varme. Når majsen har fået farve tilsættes hvidløg og chili.
Gem 1 dl pastavand. Si pastaen når den er al dente og bland sammen med majsene.
Smag til med masser af citronsaft+skal, basilikum, peber, parmesan og lidt pastavand for cremet konsistens. Giv et godt skvæt ekstra olivenolie til sidst.
Følg Vegetarisk Hverdag på Instagram, Facebook eller Bloglovin’ for opdateringer om nye opskrifter.