fbpx
  • Shape
Vegetarisk Hverdag
  • Opskrifter
  • Inspiration
  • Blog
  • Om
  • Webshop
  • Group 3
  • Group 4 Søg
15-30 min, Bagværk  /  11/05/2019

Rødgrød med rabarber & fløde

Roedgroed

Rødgrød med fløde er så rørende enkelt at lave og smager fantastisk. Det er en let dessert, som kan forberedes i god tid og bare skal sættes på bordet. Det er min veninde Lucia som har lavet det til mig flere gange som voksen, og jeg bliver så positivt overrasket hver gang. Elsker retter, som man underkender fordi det næsten virker for enkelt, men så smager det bare åndssvagt godt.

Opskriften her er en forårsversion med rabarber, for man behøver jo slet ikke vente på bærsæsonen. Man kan sagtens lave den med friske rabarber og frosne bær. Det smager af sommer!

Ingredienser

30 min / 6-10 portioner

  • 450 g rabarber
  • 250 g jordbær (frosne)
  • 300 g blåbær, solbær, ribs, brombær eller hindbær (frosne. Jeg brugte 100 g blåbær og 200 g hindbær)
  • 200 g sukker
  • 0,5 tsk vaniljepulver
  • Skallen fra 1 citron + et skvæt saft
  • 1,5 dl vand
  • 1 spsk kartoffelmel

Sådan gør du

Rens rabarberne og skær dem i mindre stykker á cirka en cm. Læg dem i en mellemstor gryde sammen med de frosne bær (vent med sarte bær som hindbær og brombær), sukker, vaniljepulver, citronskal og vand.

Kog langsomt op og lad så simre forsigtigt i fem minutter.

Opløs kartoffelmelet i lidt koldt vand og bland så ned i grøden for at jævne den en anelse.

Vend til sidst hindbær og/eller brombær ned i grøden og smag til med et skvæt citronsaft og evt ekstra sukker. Sluk for varmen og lad rødgrøden køle ned.

Spis rødgrøden kold med fløde.

3 ⬅︎ Tryk på hjertet, hvis du kan lide indlæggetLoading...

 

Følg Vegetarisk Hverdag på Instagram, Facebook eller på Bloglovin’ for opdateringer om nye opskrifter.

Hvis du kan lide denne, så prøv også:

Æbletærte

 

Kokostærte med blåbær

 

Indlægsnavigation

Vegetariske tarteletter
Banh mi med tofu

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Skriv dig op til mit nyhedsbrev

* obligatorisk

Vegetarisk Hverdag

Vegetarisk Hverdag er en vegetarisk blog startet i efteråret 2018 af Camilla Skov. Her finder du hverdagsvenlige vegetariske opskrifter og inspiration til vegetarisk aftensmad med fokus på madglæde og velsmag.

Alt indhold på sitet © Camilla Skov
CVR: 38627457

Om & Kontakt

  • Om
  • Kontakt
  • Samarbejder
  • Foredrag
  • Copyright
  • Cookies & Persondata

Følg med her

  • Instagram
  • Facebook
  • Nyhedsbrev

Shop

  • Webshop
  • Handelsbetingelser
  • Kundeservice
  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com
Hjemmesiden bruger cookies for at gøre din oplevelse bedre. Hvis det ikke er ok for dig, kan du vælge cookies fra. Cookie settingsTillad
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Altid aktiveret
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
GEM & ACCEPTÈR