For lidt tid siden skrev en instagram-følger til mig, og spurgte om ikke man kan lave vegetarisk Shepherd’s pie med beluga bolognese, og det lød som verdens bedste idé i mine ører.
Så her kommer en opskrift på vegetarisk Shepherd’s pie med verdens bedste kartoffelmos! Det smager vanvittigt godt, kan jeg afsløre.
Vegetarisk Shepherd’s Pie
45-60 min (hvis beluga bolognesen er lavet på forhånd) / 6 portioner
Ingredienser
- En portion beluga bolognese
- 1 kg kartofler (gem halvdelen af kartoffelskrællerne)
- 4 dl mælk
- 1 fed hvidløg (let knust)
- Et par kviste rosmarin og/eller timian
- 125-150 g smør
- 3-4 spsk panko
- 3-4 spsk revet parmesan
- 0,5 tsk salt
Sådan gør du
Lav en portion beluga bolognese (kan med fordel gøres nogle dage inden). Tænd ovnen på 220 grader.
Skræl kartoflerne og skær dem i kvarte (gem ca. halvdelen af skrællerne). Kog dem i ca. 10 min til de er møre.
Imens koges mælken op i en gryde med kartoffelskællerne, hvidløg, rosmarin og/eller timian. Lad simre i 5 min, og stil til siden og lad trække.
Varm bolognesen op, hvis du ikke har lavet den friskt. Bland panko, parmesan og lidt salt til topping.
Når kartoflerne er møre hældes vandet fra. Lad dem dampe af i nogle minutter, så de bliver så tørre som muligt. Herefter moses de fint (gerne med en kartoffelpresser, hvis du har sådan en). Skær smørret i små stykker og vend forsigtigt i kartoflerne med en dejskraber til smørret er smeltet. Sil den infuserede mælk og tilsæt langsomt til kartoflerne til kartoffelmosen har en let konsistens. Smag til med salt, hvis det behøves.
Fordel bolognesen i bunden af et ildfast fad og fordel kartoffelmosen over. Du kan lave et mønster i kartoffelmosen med en gaffel, vi lavede bare lidt bølger med dejskraberen. Drys parmesan-pankoblandingen over og bag i ovnen ved 220 grader i 20-30 minutter til den er sprød og brunet på toppen.
En dejlig ret. Du skriver bl.a. tilsætning af en god eddike, er det hvid balsamico eller Aceto di Mele cider vinegar?
Jag kan ikke komme ind på opskriften Vegge deller, som jeg gerne vil prøve at lave. Kan du hjælpe mig?
Mvh
Kirsten
Serverede den her ret i går. SÅ lækker! Tak for god opskrift 🙂
Jeg er lidt forvirret over denne sætning:
Sil den infuserede mælk og tilsæt langsomt til kartoflerne til kartoffelmosen har en let konsistens.
Kan du uddybe, hvad man skal gøre?
Selvfølgelig! Altså først hælder du den infuserede mælk gennem en si, så du får sorteret kartoffelskrællerne etc fra (fang mælken i en gryde/skål). Så tilsætter du lidt mælk ad gangen til de mosede kartofler, til mosen har den konsistens, du godt kan lide. Giver det mening? Kh Camilla
Endnu en dejlig opskrift! Hvad er ideen i at koge mælken med kartoffelskrællerne? Jeg tænker, at man kunne få en lige så fin mos (og undgå brændt mælk…) ved at hælde kold mælk og rosmarin direkte i.
Det giver en ekstra god kartoffelsmag, og er en måde at få alt det gode ud af kartoflerne. Samtidig med at urterne og hvidløget infuserer i den varme mælk – du får ikke lige så meget smag, hvis du tilsætter det koldt. Mælken skal ikke stå og koge, men bare koges op, og så simre forsigtigt, så det burde ikke brænde på. Og når det er sagt, synes du det virker bøvlet, så er det klart det også fungerer at bare tilsætte mælk direkte til kartoflerne. Ville nok stadig lune den lidt. 🙂