Fetaost, spinat og valnødder er en klassisk kombination og fungerer utroligt godt i en hurtig hverdagspasta som her. Pasta i fetasauce tager ikke meget længere tid at tilberede, end det tager at koge pastaen. Og så kan man variere grøntsagerne i det uendelige. Måske lidt soltørrede tomater og pinjekerner? Eller stegt zucchini og grønne ærter? Åh, grønne ærter. Kan det blive sommer snart?
Ingredienser
15-30 min / 2 portioner
- 125 g frisk helbladet spinat
- 1 lille fed hvidløg
- 1 tsk hakket frisk timian
- 1 spsk olivenolie
- 2 spsk citronsaft
- 1 dl pastavand
- 1 tsk koncentreret grøntsagsfond (valgfrit)
- Skallen fra 0,5 citron
- 100 g fetaost
- En håndfuld valnødder
- Peber
- 160-200 g pasta
Sådan gør du
Start med at sætte pastavand over og rense spinaten ved at skylle den rigtig godt. Sæt pastaen over.
Hak hvidløget og timianen fint. Steg i olivenolie ved lav varme i en mindre gryde i et mins tid.
Tilsæt citronsaft, 1 dl af pastavandet, koncentreret grøntsagsfond samt revet citronskal. Smuldr 80-90% af fetaosten ned i saucen. Lad simre ved lav varme i fem minutters tid.
Rist valnødderne på en lille pande.
Når der er et par minutter tilbage før pastaen er færdig tilsættes spinaten til gryden med sauce. Læg låg på og vent til spinaten falder sammen.
Når pastaen er al dente blandes den sammen med saucen og smages til med peber og evt salt. Servér med valnødder og smuldret feta.
Jeg elsker denne ret. En sikker vinder hver gang. Har du erfaring med at lave den til mange?
Hej Sara. Har ikke lavet den til mere en 4-6 personer ish, men det tror jeg sagtens man kan! Den største udfordring er nok at finde en stor nok gryde til pastaen. Kh Camilla
Ser SÅ lækkert ud! Har du erfaring med at tilføje asparges? Nu er de jo i sæson, så hvis de kunne kombineres med denne ret, vil det jo være en win-win <3
Jeg har ikke erfaring med det, men det tror jeg da sagtens, du kan gøre med succes. 🙂 Vh Camilla
Helt fantastisk oppskrift! Mamma og mannen elsket pastaen med spinat, fetaost og valnøtter. Skal definitivt lages igjen! Tusen takk, Camilla!
Fantastisk! 🙂
Dine opskrifter er fantastiske! Jeg scorer mange point hos min Marianne takket være dig. Jeg giver dig behørig credit hver gang. Du har knækket umamikoden for vegetarkøkkenets vedkommende!
Hej Søren. Tusind tak! Hvor er det bare en vidunderlig kommentar, bliver altså ekstra glad over at mine opskrifter bidrager til romancen ude i landet. Hurra for det!