fbpx
  • Instagram
  • Bloglovin’
  • Facebook
  • Gå til kurv
Vegetarisk Hverdag
  • Forside
  • Kategorier
    • Asiatisk & Krydret
    • Bagværk & Dessert
    • Gode ting i brød
    • Bøffer & deller
    • Comfort food
    • Pasta
    • Salater
    • Supper & gryder
    • Sylte & fermentering
    • Vegansk
  • Tid
    • 5-15 min
    • 15-30 min
    • 30-45 min
    • 45-60 min
    • Mere end 1 time
  • Om & kontakt
    • Om Vegetarisk Hverdag
    • Foredrag
    • Kontakt
    • Samarbejder
  • Webshop
15-30 min, Asiatisk & Krydret, Salater  /  31/01/2019

Sobanudler 
med broccoli & sesampaneret tofu

Sobanudler

Comfort food er nice, men nogle gange har man også brug for noget, der smager lidt af sommer eller eksotisk strandferie, og det får I her i form af en lun salat med sobanudler, broccoli og sesampaneret tofu.

Er du tofuskeptiker? Prøv at købe en fast eller ekstra fast tofu hos en asiatisk grønthandler. Tofuen fra Den Kinesiske Købmand er f.eks. fantastisk.

Hvad bruger veganerne forresten til at panere med i stedet for æg? Opskriften her er jo så åndssvagt tæt på at være vegansk. Når det er sagt er der nu få ting, jeg elsker mere end sådan et stegt paneringsæg, som man spiser i køkkenet, inden der bliver serveret.

Ingredienser

30 min / 2 portioner

  • 2-3 forårsløg
  • 1 polkabede
  • 1/3-1/2 broccolihoved
  • Et par håndfulde kål (her savoykål, men du kan også bare bruge ekstra broccoli eller salat)
  • Masser af koriander
  • 1 portion sobanudler (de er oftest pakket i ruller)
  • 
200 g fast eller ekstra fast tofu
  • 1 æg
  • 2 spsk sorte og hvide sesamfrø
  • 2 spsk rismel (eller kartoffelmel)

Dressing

  • 1 lille fed hvidløg
  • 2 cm ingefær
  • 1 tsk chiliflager (valgfrit)
  • Saften fra en halv appelsin
  • 1 spsk sesamolie
  • 3 spsk soya
  • 1 spsk riseddike  (anden eddike eller lime/citronsaft kan også bruges)

Sådan gør du

Skær forårsløgene i tynde skiver og polkabe-den i fine stave. Skyl korianderen og hak groft.

Riv ingefær og hvidløg og bland med de resterende ingredienser til dressingen.

Skær broccolibuketterne i halve eller kvarte afhængigt af størrelsen og skær kålen i strimler.

Steg broccolien i olie ved høj varme, til den har farve, men stadig er sprød.

Skær tofuen i stykker af 1 cm. Tør stykkerne med køkkenrulle og vend først i pisket æg og bagefter i en blanding af rismel, sesamfrø og 0,5 tsk salt.

Varm en pande godt op og tilsæt et godt lag neutral olie. Fritér de panerede tofustykker på begge sider til de er gyldne og sprøde.

Kog nudlerne efter anvisningerne og tilføj kålen det sidste minut, så den bliver blancheret. Skyl hurtigt i koldt vand og lad dryppe af et øjeblik.

Bland nudler og grøntsager med dressingen og server med tofuen på toppen.

4 ⬅︎ Tryk på hjertet, hvis du kan lide indlæggetLoading...
Hvis du kan lide denne, så prøv også:

Hummus, agurk, kaffe, koriander

 

Stegt tofu – sojaglaseret

 

Indlægsnavigation

Gulerodssuppe med røde linser
At koge kikærter til perfektion

4 comments

  • Charlotte
    28/02/2021

    Til panering er jeg ret vild med at bruge en grødtyk blanding af sennep, mel og vand. Og ruller så i panko. Fantastisk til både vegansk men også til kød;o)

    Reply
    • Vegetarisk Hverdag
      01/03/2021

      Spændende! Og det holder ved stegning? 🙂

      Reply
  • Alberte
    12/01/2020

    Det lyder rigtig lækkert. Som veganer bruger jeg ofte en tynd dej af kikærtemel og vand/plantedrik som panering. Evt. tilsat sort salt (Kala namak) for “ægget” smag. Det tror jeg vil fungere fint i denne ret

    Reply
    • Vegetarisk Hverdag
      13/01/2020

      Uh, det vil jeg helt sikkert prøve! Tak for tippet. 🙂

      Reply

Share your thoughts Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vegetarisk Hverdag

Vegetarisk Hverdag er en vegetarisk blog startet i efteråret 2018 af Camilla Skov. Her finder du hverdagsvenlig vegetarisk inspiration med fokus på madglæde og velsmag.

Alt indhold på sitet © Camilla Skov
CVR: 38627457

Om & Kontakt

  • Om mig & VH
  • Kontakt & Copyright
  • Samarbejder
  • Cookies & Persondata

Følg med her

  • Instagram
  • Bloglovin'
  • Facebook
  • Nyhedsbrev

Shop

  • Webshop
  • Handelsbetingelser
  • Kundeservice: vegetariskhverdag@customersupport.dk
  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com
Hjemmesiden bruger cookies for at gøre din oplevelse bedre. Hvis det ikke er ok for dig, kan du vælge cookies fra. Cookie settingsTillad
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Altid aktiveret
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
GEM & ACCEPTÈR