Comfort food er nice, men nogle gange har man også brug for noget, der smager lidt af sommer eller eksotisk strandferie, og det får I her i form af en lun salat med sobanudler, broccoli og sesampaneret tofu.
Er du tofuskeptiker? Prøv at købe en fast eller ekstra fast tofu hos en asiatisk grønthandler. Tofuen fra Den Kinesiske Købmand er f.eks. fantastisk.
Hvad bruger veganerne forresten til at panere med i stedet for æg? Opskriften her er jo så åndssvagt tæt på at være vegansk. Når det er sagt er der nu få ting, jeg elsker mere end sådan et stegt paneringsæg, som man spiser i køkkenet, inden der bliver serveret.
Ingredienser
30 min / 2 portioner
- 2-3 forårsløg
- 1 polkabede
- 1/3-1/2 broccolihoved
- Et par håndfulde kål (her savoykål, men du kan også bare bruge ekstra broccoli eller salat)
- Masser af koriander
- 1 portion sobanudler (de er oftest pakket i ruller)
- 200 g fast eller ekstra fast tofu
- 1 æg
- 2 spsk sorte og hvide sesamfrø
- 2 spsk rismel (eller kartoffelmel)
Dressing
- 1 lille fed hvidløg
- 2 cm ingefær
- 1 tsk chiliflager (valgfrit)
- Saften fra en halv appelsin
- 1 spsk sesamolie
- 3 spsk soya
- 1 spsk riseddike (anden eddike eller lime/citronsaft kan også bruges)
Sådan gør du
Skær forårsløgene i tynde skiver og polkabe-den i fine stave. Skyl korianderen og hak groft.
Riv ingefær og hvidløg og bland med de resterende ingredienser til dressingen.
Skær broccolibuketterne i halve eller kvarte afhængigt af størrelsen og skær kålen i strimler.
Steg broccolien i olie ved høj varme, til den har farve, men stadig er sprød.
Skær tofuen i stykker af 1 cm. Tør stykkerne med køkkenrulle og vend først i pisket æg og bagefter i en blanding af rismel, sesamfrø og 0,5 tsk salt.
Varm en pande godt op og tilsæt et godt lag neutral olie. Fritér de panerede tofustykker på begge sider til de er gyldne og sprøde.
Kog nudlerne efter anvisningerne og tilføj kålen det sidste minut, så den bliver blancheret. Skyl hurtigt i koldt vand og lad dryppe af et øjeblik.
Bland nudler og grøntsager med dressingen og server med tofuen på toppen.
Til panering er jeg ret vild med at bruge en grødtyk blanding af sennep, mel og vand. Og ruller så i panko. Fantastisk til både vegansk men også til kød;o)
Spændende! Og det holder ved stegning? 🙂
Det lyder rigtig lækkert. Som veganer bruger jeg ofte en tynd dej af kikærtemel og vand/plantedrik som panering. Evt. tilsat sort salt (Kala namak) for “ægget” smag. Det tror jeg vil fungere fint i denne ret
Uh, det vil jeg helt sikkert prøve! Tak for tippet. 🙂